Inside Out – șapte zile în care designul aduce oamenii împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-out-sapte-zile-in-care-designul-aduce-oamenii-impreuna/

Evenimentul Inside Out, din cadrul Romanian Design Week, se desfăşoară în perioada 17-23 mai, într-un loc inedit de pe bulevardul Carol, nr 53.

Un articol de Elena Simion|18 mai 2014

Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM și-au propus ca timp de șapte zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut în Carol nr. 53 să fie unul de calitate, în cadrul evenimentului Inside Out.

Poteca Studio este un grup de creație ce oferă o gamă largă de idei creative, soluții vizuale și design innovator, vizând mai multe direcții: arhitectură, arhitectură de peisaj, design de interior, design de obiect, dar și grafică și fotografie Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială „Dumbrava”- pentru un picnic urban.

Iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în cinci minute, iar totul poate fi privit printre picături de ploaie, pe marginea unei pardoseli acoperite cu apă.

În acest context, vor fi prezentate produse noi de design românesc: banca „Popas”, perne din beton și tablouri din licheni. 1c Arhitecta Alina Turdean și Flori de Mentă au venit în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența “Mixed feelings, food & thought”. Flori presate, vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra.

De asemenea, Alina Turdean testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi, pe data de 21 mai.

Ea va expune alături de „Marele Deget Mare” un obiect de inspirație tradițională, gulerul „Ielele”. Arhitecta Roxana Mitarcă, expune corpuri de iluminat – un design propriu, în care combină lâna cu lumina, iar „Cai verzi pe pereți” vine cu autocolant decorativ extins la obiect de design. „Creative Brick” vine cu instalație din piese lego, care ilustrează relația dintre spațiul de joacă și obiectul de design.

„Marele Deget Mare” aduce o instalație artistică, un joc între pisici și păsări. Coca Zaboloteanu, fashion designer, se alătură evenimentului, cu pantofi deosebiți și rochii în atmosfera creativă a spațiului. Ioana Joa, specializată în arta interacțiunii umane, aduce două lucrări pe hârtie în grafit, pe frotage pe lemn, care ilustrează oameni în diferite ipostaze cotidiene.

1j

Anca Miron expune o instalație de modă ce vorbește despre limitele noastre sau nelimitatele conversații cu haina. Crood grup (format din Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Marius Hodea, Maria Miu, Oana Mocanu, Maria Pantur și Ovidiu Toader) propune o tranziție către interior și joc de lumină și umbră, într-o instalație din nuiele și material textil.

Mădălina Teler, designer de ceramică, prezintă vizitatorilor moduli ceramici pentru decorarea creativă a suprafețelor plane, iar Ioana Șopov expune în aer liber lucrări de graphic design pline de inspirație. Atmosferă de sărbătoare va fi asezonată mâncare aleasă, adusă de Frog, și mai ales cu muzică bună de la Delahaze FM .

PROGRAM INSIDE OUT

• 17 MAI – DESCHIDERE EVENIMENT, ora 21:00 – lansare instalație senzorială „Dumbrava” – Poteca Studio – mixed feelings food&thought Flori de Menta și arh. Alina Turdean – muzica: beat box – Dennis B; Miron Ghiu (1/2 Nava Spațială) • 20 MAI ora 20:00 – dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu • 21 MAI ora 19:00 – lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh.Daniela Gheorghiu și Arh. Alina Turdean • 22 MAI ora 20:00 – concert Clu & Daniel și Sticks&Stones • 23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor – concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?