Inside Out – șapte zile în care designul aduce oamenii împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-out-sapte-zile-in-care-designul-aduce-oamenii-impreuna/

Evenimentul Inside Out, din cadrul Romanian Design Week, se desfăşoară în perioada 17-23 mai, într-un loc inedit de pe bulevardul Carol, nr 53.

Un articol de Elena Simion|18 mai 2014

Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM și-au propus ca timp de șapte zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut în Carol nr. 53 să fie unul de calitate, în cadrul evenimentului Inside Out.

Poteca Studio este un grup de creație ce oferă o gamă largă de idei creative, soluții vizuale și design innovator, vizând mai multe direcții: arhitectură, arhitectură de peisaj, design de interior, design de obiect, dar și grafică și fotografie Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială „Dumbrava”- pentru un picnic urban.

Iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în cinci minute, iar totul poate fi privit printre picături de ploaie, pe marginea unei pardoseli acoperite cu apă.

În acest context, vor fi prezentate produse noi de design românesc: banca „Popas”, perne din beton și tablouri din licheni. 1c Arhitecta Alina Turdean și Flori de Mentă au venit în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența “Mixed feelings, food & thought”. Flori presate, vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra.

De asemenea, Alina Turdean testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi, pe data de 21 mai.

Ea va expune alături de „Marele Deget Mare” un obiect de inspirație tradițională, gulerul „Ielele”. Arhitecta Roxana Mitarcă, expune corpuri de iluminat – un design propriu, în care combină lâna cu lumina, iar „Cai verzi pe pereți” vine cu autocolant decorativ extins la obiect de design. „Creative Brick” vine cu instalație din piese lego, care ilustrează relația dintre spațiul de joacă și obiectul de design.

„Marele Deget Mare” aduce o instalație artistică, un joc între pisici și păsări. Coca Zaboloteanu, fashion designer, se alătură evenimentului, cu pantofi deosebiți și rochii în atmosfera creativă a spațiului. Ioana Joa, specializată în arta interacțiunii umane, aduce două lucrări pe hârtie în grafit, pe frotage pe lemn, care ilustrează oameni în diferite ipostaze cotidiene.

1j

Anca Miron expune o instalație de modă ce vorbește despre limitele noastre sau nelimitatele conversații cu haina. Crood grup (format din Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Marius Hodea, Maria Miu, Oana Mocanu, Maria Pantur și Ovidiu Toader) propune o tranziție către interior și joc de lumină și umbră, într-o instalație din nuiele și material textil.

Mădălina Teler, designer de ceramică, prezintă vizitatorilor moduli ceramici pentru decorarea creativă a suprafețelor plane, iar Ioana Șopov expune în aer liber lucrări de graphic design pline de inspirație. Atmosferă de sărbătoare va fi asezonată mâncare aleasă, adusă de Frog, și mai ales cu muzică bună de la Delahaze FM .

PROGRAM INSIDE OUT

• 17 MAI – DESCHIDERE EVENIMENT, ora 21:00 – lansare instalație senzorială „Dumbrava” – Poteca Studio – mixed feelings food&thought Flori de Menta și arh. Alina Turdean – muzica: beat box – Dennis B; Miron Ghiu (1/2 Nava Spațială) • 20 MAI ora 20:00 – dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu • 21 MAI ora 19:00 – lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh.Daniela Gheorghiu și Arh. Alina Turdean • 22 MAI ora 20:00 – concert Clu & Daniel și Sticks&Stones • 23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor – concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.