Inside Out – șapte zile în care designul aduce oamenii împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-out-sapte-zile-in-care-designul-aduce-oamenii-impreuna/

Evenimentul Inside Out, din cadrul Romanian Design Week, se desfăşoară în perioada 17-23 mai, într-un loc inedit de pe bulevardul Carol, nr 53.

Un articol de Elena Simion|18 mai 2014

Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM și-au propus ca timp de șapte zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut în Carol nr. 53 să fie unul de calitate, în cadrul evenimentului Inside Out.

Poteca Studio este un grup de creație ce oferă o gamă largă de idei creative, soluții vizuale și design innovator, vizând mai multe direcții: arhitectură, arhitectură de peisaj, design de interior, design de obiect, dar și grafică și fotografie Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială „Dumbrava”- pentru un picnic urban.

Iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în cinci minute, iar totul poate fi privit printre picături de ploaie, pe marginea unei pardoseli acoperite cu apă.

În acest context, vor fi prezentate produse noi de design românesc: banca „Popas”, perne din beton și tablouri din licheni. 1c Arhitecta Alina Turdean și Flori de Mentă au venit în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența “Mixed feelings, food & thought”. Flori presate, vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra.

De asemenea, Alina Turdean testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi, pe data de 21 mai.

Ea va expune alături de „Marele Deget Mare” un obiect de inspirație tradițională, gulerul „Ielele”. Arhitecta Roxana Mitarcă, expune corpuri de iluminat – un design propriu, în care combină lâna cu lumina, iar „Cai verzi pe pereți” vine cu autocolant decorativ extins la obiect de design. „Creative Brick” vine cu instalație din piese lego, care ilustrează relația dintre spațiul de joacă și obiectul de design.

„Marele Deget Mare” aduce o instalație artistică, un joc între pisici și păsări. Coca Zaboloteanu, fashion designer, se alătură evenimentului, cu pantofi deosebiți și rochii în atmosfera creativă a spațiului. Ioana Joa, specializată în arta interacțiunii umane, aduce două lucrări pe hârtie în grafit, pe frotage pe lemn, care ilustrează oameni în diferite ipostaze cotidiene.

1j

Anca Miron expune o instalație de modă ce vorbește despre limitele noastre sau nelimitatele conversații cu haina. Crood grup (format din Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Marius Hodea, Maria Miu, Oana Mocanu, Maria Pantur și Ovidiu Toader) propune o tranziție către interior și joc de lumină și umbră, într-o instalație din nuiele și material textil.

Mădălina Teler, designer de ceramică, prezintă vizitatorilor moduli ceramici pentru decorarea creativă a suprafețelor plane, iar Ioana Șopov expune în aer liber lucrări de graphic design pline de inspirație. Atmosferă de sărbătoare va fi asezonată mâncare aleasă, adusă de Frog, și mai ales cu muzică bună de la Delahaze FM .

PROGRAM INSIDE OUT

• 17 MAI – DESCHIDERE EVENIMENT, ora 21:00 – lansare instalație senzorială „Dumbrava” – Poteca Studio – mixed feelings food&thought Flori de Menta și arh. Alina Turdean – muzica: beat box – Dennis B; Miron Ghiu (1/2 Nava Spațială) • 20 MAI ora 20:00 – dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu • 21 MAI ora 19:00 – lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh.Daniela Gheorghiu și Arh. Alina Turdean • 22 MAI ora 20:00 – concert Clu & Daniel și Sticks&Stones • 23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor – concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).