„Între noi e totul bine” închide festCO 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-noi-e-totul-bine-inchide-festco-2018/

„Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, spectacolul regizorului polonez GRZEGORZ JARZYNA, programat în ultima seară a Festivalului Comediei Româneşti, va închide ediţia a XVI-a a festCO.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2018

festCO vă invită duminică 27 mai, de la ora 18.30, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, la evenimentul de încheiere al celei de-a XVI-a ediţii, spectacolul „Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest” de Dorota Maslowska, în regia lui Gzegorz Jarzyna, urmat de mult aşteptata Gală a Comediei Româneşti.

Producţia companiei TR Warszawa face parte din secţiunea nou-înfiinţată a festivalului, FOCUS, dedicată în acest an Poloniei, ţară aflată, asemeni României, la un secol de existenţă naţională, în care au fost incluse workshop-uri, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole lectură.

Reprezentaţia trupei poloneze va fi precedată, la ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de o întâlnire cu Gzegorz festCOJarzyna moderată de Octavian Saiu, în cadrul dialogurilor festCO.

Grzegorz Jarzyna este recunoscut drept unul dintre numele de referinţă ale scenei europene contemporane, cu participări la mari festivaluri ale lumii, de la Edinburgh la Shanghai, şi în semn de recunoaştere a fost numit „Ambasador al Culturii Poloneze”.

În cadrul Galei Comediei Româneşti festCO ediţia a XVI-a, începând cu ora 20.00, vor fi premiaţi cei mai buni actori, cele mai bune actriţe, cei mai buni regizori şi scenografi care s-au remarcat în secţiunea CONCURS a festivalului.

În Gala Comediei româneşti, de asemenea, vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a şi Comedia ţine la TINEri, ediţia a IX-a.

Devenită o tradiţie a festivalului, decernarea Premiului de Excelenţă va celebra şi în acest an activitatea unei personalităţi marcante a teatrului românesc. În 2018 Premiul de Excelenţă îi va fi înmânat actriţei Maia Morgenstern.

Festivalul Comediei Româneşti festCO este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

Foto: „Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, festCO – festco.ro

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.