„Între noi e totul bine” închide festCO 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-noi-e-totul-bine-inchide-festco-2018/

„Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, spectacolul regizorului polonez GRZEGORZ JARZYNA, programat în ultima seară a Festivalului Comediei Româneşti, va închide ediţia a XVI-a a festCO.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2018

festCO vă invită duminică 27 mai, de la ora 18.30, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, la evenimentul de încheiere al celei de-a XVI-a ediţii, spectacolul „Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest” de Dorota Maslowska, în regia lui Gzegorz Jarzyna, urmat de mult aşteptata Gală a Comediei Româneşti.

Producţia companiei TR Warszawa face parte din secţiunea nou-înfiinţată a festivalului, FOCUS, dedicată în acest an Poloniei, ţară aflată, asemeni României, la un secol de existenţă naţională, în care au fost incluse workshop-uri, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole lectură.

Reprezentaţia trupei poloneze va fi precedată, la ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, de o întâlnire cu Gzegorz festCOJarzyna moderată de Octavian Saiu, în cadrul dialogurilor festCO.

Grzegorz Jarzyna este recunoscut drept unul dintre numele de referinţă ale scenei europene contemporane, cu participări la mari festivaluri ale lumii, de la Edinburgh la Shanghai, şi în semn de recunoaştere a fost numit „Ambasador al Culturii Poloneze”.

În cadrul Galei Comediei Româneşti festCO ediţia a XVI-a, începând cu ora 20.00, vor fi premiaţi cei mai buni actori, cele mai bune actriţe, cei mai buni regizori şi scenografi care s-au remarcat în secţiunea CONCURS a festivalului.

În Gala Comediei româneşti, de asemenea, vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor Concursul de Comedie Românească, ediţia a XII-a şi Comedia ţine la TINEri, ediţia a IX-a.

Devenită o tradiţie a festivalului, decernarea Premiului de Excelenţă va celebra şi în acest an activitatea unei personalităţi marcante a teatrului românesc. În 2018 Premiul de Excelenţă îi va fi înmânat actriţei Maia Morgenstern.

Festivalul Comediei Româneşti festCO este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

Foto: „Între noi e totul bine/Miedzy nami dobrze jest”, festCO – festco.ro

21
/01
/16

Apărut în 1975, „Cursa” era debutul în lungmetraj al lui Mircea Daneliuc. Un debut proaspăt şi incisiv, care lansa un regizor cu un stil ce se va dovedi unic în cinematografia română. În distribuţie, Constantin Diplan, Mircea Albulescu şi Tora Vasilescu, aceasta din urmă aflată la început de carieră.

21
/01
/16

„La capătul lumii” („Tout en haut du monde”) este un film de animație captivant cu o poveste fascinantă, plină de culoare și suspans. Din 26 februarie cei mici pleacă din sala de cinema direct spre Polul Nord. Ambarcarea se face din cinematografele din toată țara.

21
/01
/16

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2016, în Bucureşti. Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.

20
/01
/16

Ultima zăpadă căzută mi-a adus un motiv de bucurie. Lucrurile se schimbă în bine, cel puțin în ceea ce îi privește pe vecinii mei. De aproape un deceniu deszăpezesc aleea, destul de lungă – arareori ajutat – de la intrarea în imobilul în care locuiesc.

20
/01
/16

Rușii nu au apreciat ecranizarea romanului "Război și pace" realizată de BBC și nu agreează libertatea prea mare pe care și-au luat-o producătorii postului față de opera lui Lev Tolstoi. Nu-i de mirare dacă amintim că noul serial BBC conţine numeroase scene de sex, decolteuri adânci şi chiar o scenă (inventată) de incest.

20
/01
/16

Duminică 24 ianuarie, ora 19:00, Godot Café-Teatru prezintă „Jurnalul lui Adam și al Evei”, în regia lui Eugen Gyemant. Dana Rogoz și Dan Rădulescu interpretează o versiune neașteptată a primilor El și Ea, plină de inocență și umor. O poveste despre descoperire, un jurnal împărtășit cu candoarea primelor ființe care au simțit frica, iubirea, mirarea și nevoia de a fi cu celălalt.

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).