Invitaṭie la concert de muzicã clasicã
https://www.ziarulmetropolis.ro/invita%e1%b9%adie-la-concert-de-muzica-clasica/

În cadrul proiectului educaţional “Regele Carol I – O pagină de istorie”, încheiat între Muzeul Naţional de Istorie a României şi câteva unităţi de învăţământ din capitală şi din  ţară, astăzi, 31 decembrie 2013, începând cu ora 15.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, va avea loc un concert de muzică clasică.   Proiectul […]

Un articol de |31 ianuarie 2013

În cadrul proiectului educaţional “Regele Carol I – O pagină de istorie”, încheiat între Muzeul Naţional de Istorie a României şi câteva unităţi de învăţământ din capitală şi din  ţară, astăzi, 31 decembrie 2013, începând cu ora 15.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, va avea loc un concert de muzică clasică.

 

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013 şi constă în organizarea şi desfăşurarea de activităţi cultural-educative în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României care au ca scop însuşirea şi aprofundarea de către elevii participanţi, a cunoştinţelor despre viaţa şi domnia Regelui Carol I.

 

Iniţiatorii proiectului sunt Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta” şi Şcoala Profesională Specială Nr. 2 din Bucureşti iar şcoli partenere sunt: Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti şi Şcoala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din Isvoarele, jud. Giurgiu.

 

 

Sursa: MNIR

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.