Ion Caramitru şi Emil Boroghină, recompensaţi cu Premiile Criticii 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-emil-boroghina-recompensati-cu-premiile-criticii-2016/

Ion Caramitru şi Emil Boroghină au fost recompensaţi cu Premiile Criticii 2016 de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) Secţia Română – Teatrologie, distincţiile fiind acordate în cadrul ediţiei a X-a a Festivalului Internaţional Shakespeare Craiova.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2016

Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) Secţia Română – Teatrologie a acordat PREMIILE CRITICII 2016 pe 23 aprilie, la Festivalul Internaţional Shakespeare Craiova.

Distincţiile au fost decernate lui ION CARAMITRU, actor shakespearian emblematic, pentru rolul Prospero din spectacolul Furtuna de William Shakespeare la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, şi lui EMIL BOROGHINᾸ, creatorul Festivalului Internaţional Shakespeare Craiova, eveniment cultural de elită, la împlinirea  a zece ediţii, se arată într-un comunicat de presă.

Juriul a fost alcătuit din membrii Biroului de conducere  AICT – Teatrologie: Ludmila Patlanjoglu (Președinte onorific), Octavian Saiu (Președinte), Monica Andronescu (Vicepreședinte), Irina Ionescu (Secretar general), Maria Zărnescu, Cristiana Gavrilă (membri). Sponsorul premiilor: FARMEXIM.

Acest eveniment a deschis suita PREMIILOR CRITICII 2016, care vor fi acordate in cadrul celor mai importante manifestări teatrale din România.

Ion Caramitru // Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru from Simion Buia on Vimeo.

Emil Boroghina // Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru from Simion Buia on Vimeo.

Foto: Ion Caramitru şi Emil Boroghină  – AICT

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.