IQOS și H3 prezintă instalația Explorers of the Multiverse, o călătorie de autocunoaștere, la Romanian Design Week
https://www.ziarulmetropolis.ro/iqos-si-h3-prezinta-instalatia-explorers-of-the-multiverse-o-calatorie-de-autocunoastere-la-romanian-design-week/

Instalaţia interactivă Explorers of the Multiverse este realizată de studioul de artă şi tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS, şi propune o experienţă multisenzorială imersivă, prin care vizitatorii sunt invitaţi la un proces de autocunoaştere, atât din perspectiva proprie, cât şi prin ochii celorlalţi. Instalaţia poate fi vizitată în cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti, strada Băiculeşti nr. 29, în perioada 13-22 mai. Romanian Design Week, ediţia a zecea, este locul în care comunităţile creative şi culturale îşi dau întâlnire, iar vizitatorii pot descoperi cele mai recente expoziţii şi instalaţii multidisciplinare.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

Mesajul principal al instalației susține nevoia de diversitate și incluziune în societate și celebrează diferențele dintre oameni. Pentru a sublinia relația strânsă dintre individ și comunitate, Explorers of the Multiverse îi invită pe vizitatorii festivalului Romanian Design Week să pășească în propriul univers și să-și regăsească propria persoană, oglindită prin mii de reflexii, dar și prin ochii celorlalți. În orice moment, vizitatorii instalației pot interveni și pot schimba perspectiva, fără ca ceilalți participanți să conștientizeze cum s-a produs schimbarea. Pe durata experienței audio-video este proiectată sintagma WE=ME, care exprimă ideea conform căreia fiecare om este o reflexie a celor pe care i-a întâlnit și suma tuturor momentelor trăite împreună.

„Prin fiecare proiect pe care îl facem, ne dorim să aducem în atenție teme care ne preocupă și care merită să fie abordate altfel decât printr-un discurs tipic. La invitația IQOS, ne-am propus să transmitem importanța diversității și a incluziunii în comunitate. Ca în toate lucrările noastre, am apelat la tehnologie pentru a comunica acest mesaj și o anumită emoție. Explorers of the Multiverse este o instalație în care fiecare om se întâlnește cu sine și se vede din mai multe perspective. Însă reflexia sa poate fi influențată direct de ceilalți oameni prezenți în instalație. Pentru că, în fond, toți sunt parte dintr-un întreg, în care se oglindesc unul în celălalt pentru a descoperi nu ce îi deosebește, ci mai ales ce îi aduce mai aproape.” – Andrei Mitișor, co-fondator al studioului H3

Cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week are tema #Forward. Aceasta exprimă preocuparea pentru construirea unui viitor armonios al orașelor și societății din România, prin susținerea comunităților creative și a proiectelor lor multidisciplinare. La baza acestora stau principii fundamentale care reflectă, deopotrivă, viziunea organizatorilor, dar și a brandului IQOS, partener pentru a treia oară consecutiv al festivalului.

„Tema acestei ediții a festivalului scoate în evidență strategia și viziunea pe termen lung a brandului IQOS. Together.Forward este misiunea noastră și înseamnă susținerea acordată comunităților creative și inovație în construirea unui viitor fără fum. O comunitate în care evoluția tehnologică, incluziunea și respectul pentru ceilalți sunt esențiale pentru a genera progres și a construi o societate mai deschisă. Tocmai de aceea, ne-am bucurat foarte mult atunci când partenerii noștri de la H3 au reușit să surprindă acest mesaj printr-un concept care aduce la un loc tehnologia și o idee cu un mesaj profund uman.”- Denys Strobykin, Director Marketing & Digital, Philip Morris România

Membrii comunității IQOS vor putea petrece timp în spațiul IQOS, amplasat în curtea Combinatului Fondului Plastic. Aici se vor putea bucura de experiențe inedite, pregătite special pentru ei. Totodată, în cadrul magazinului aflat în acest spațiu, vor beneficia de toate serviciile de care au nevoie pe durata festivalului și vor putea descoperi noul dispozitiv We Edition IQOS 3 DUO, în ediție limitată, disponibil deja în magazinele IQOS, precum și pe IQOS.ro.

Accesul la instalația Explorers of the Multiverse este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?