Iubirea ca resursă a transformării şi a împlinirii – O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubirea-ca-resursa-a-transformarii-si-a-implinirii-o-intalnire-cu-andrei-plesu-si-gabriel-liiceanu/

Sub pretextul unui eveniment revelator despre iubire Revista CARIERE îi invită pe cei interesaţi la o nouă călătorie personală în sfera DIALOGURILOR NECESARE, inspirată de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. Evenimetul va avea loc pe 10 martie.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2017

Cei doi invitați vor analiza conceptul iubirii din mai multe perspective, plecând de la ideea că este singura forţă creatoare şi mobilizatoare care ne dă puterea şi motivaţia de a merge mai departe, de a ne simţi împliniţi şi fericiţi pe toate planurile.

 În iubire, tu eşti cel care livrezi, tu eşti cel care te pui în mişcare, care te îndrepţi spre celălalt, ieşind din tine însuţi. (Andrei Pleşu, Dialoguri de duminică)

Câteva dintre subiectele întâlnirii:

Este iubirea analizabilă? De la hiperbola iubirii la realitatea ei.

Acum, când suntem atât de preocupaţi de carieră, mai avem nevoie de iubire?

Prin ce miracol reuşeşte iubirea să ne facă mai buni, mai frumoşi, mai generoşi?

Este iubirea cea mai puternică forţă din Univers, aşa cum credea Albert Einstein?

Poate fi învăţată iubirea pentru ceilalţi? Există un exerciţiu al iubirii sau este o forţă involuntară, oarbă?

Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat de un zid de fiinţe iubite. Fără acestea nu am fi buni de nimic. Ne-am pierde, ne-am rătăci în viaţă. (Gabriel Liiceanu, Declaraţie de dragoste)

Conferința de anul acesta este dedicată tuturor celor care își caută echilibrul şi inspiraţia, atât în viaţa personală, cât şi în viaţa profesională.

Mai multe detalii despre vorbitori, agendă și înscriere puteți găsi pe site-ul evenimentului: www.dialoguri-necesare.ro .

Foto: O întâlnire cu Andrei Pleşu și Gabriel Liiceanu

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.