Ivana Chubbuck și Maia Morgenstern, într-un masterclass de excepție, la finalul anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/ivana-chubbuck-maia-morgenstern-intr-un-masterclass-de-exceptie-la-finalul-anului/

Ivana Chubbuk se va întoarce în România, la finalul anului, pentru a susţine un masterclass de actorie, împreună cu câteva nume sonore din teatrul şi filmul românesc. Pe lista „cursanţilor” se va afla şi celebra actriţă Maia Morgenstern.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2018

Ivana Chubbuck este creatoarea şcolii de actorie de la Hollywood care-i poartă numele şi trainer al unora dintre cei mai cunoscuţi actori printre care se numără Charlize Theron, Halle Berry, Brad Pitt, James Franco, Jake Gyllenhaal, Sylvester Stallone, Jim Carrey şi John Voight, printre alţii.

Metoda Ivanei Chubbuck se adresează atât actorilor, cât şi celor care vor să-şi dezvolte capacitpţile de prezentare şi interacţiune cu un auditoriu, indiferent de industria din care provine acesta. Ivana Chubbuck revine la Bucureşti la cinci ani după ce a susţinut prima dată cursurile de actorie The Power of the Actor – tehnica de lucru cu actorii care a făcut-o celebră la Hollywood şi în lumea întreagă.

Ivana Chubbuck

Maia Morgenstern este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, și nu numai, cu o carieră prolifică, de peste 35 de ani, în teatru și film, răsplătită cu o mulțime de distincții și recunoașteri – Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma (Londra), pentru rolul Maria din Patimile lui Hristos, Ursul de Argint, la Festivalul Filmului de la Berlin și Premiul Felix, al Academiei Europene de Film, pentru rolul Nela din filmul Balanţa, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul Medeea, din Trilogia antică, și Lola Blau din Astă seară: Lola Blau, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”, distincția Actriţa şi Femeia anului, acordată în 2003 de către Parlamentul European, titlul de Doctor Honoris Causa Artis din partea Universității de Vest din Timișoara (2017), titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „George Bacovia” din Bacău (2018), Cetățean de onoare al Municipiului București (2018).

Evenimentul este organizat de Magnolia Acting Studio. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Foto: Teatrul Evreiesc de Stat

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.