Jane Fonda fumează marijuana la 77 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/jane-fonda-fumeaza-marijuana-la-77-de-ani/

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 77 de ani, a dezvăluit într-un interviu recent că fumează marijuana „din când în când”, însă recunoaşte faptul că acel drog îi afectează adeseori judecata.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2015

„Nu pot să mai văd un film dacă am fumat marijuana. Am văzut în trecut filme după ce fumasem (marijuana, n.r.) şi îmi spuneam: «Acesta este probabil cel mai bun pe care l-am văzut vreodată».

Apoi, revedeam filmul, trează, şi îmi spuneam: «Oare ce-a fost în capul meu?»”, a declarat actriţa americană.

Jane Fonda crede că şi-a dezvoltat „un simţ mai amplu al propriei stări de bine” în ultimii ani şi acum se simte „ca o altă fiinţă umană” în comparaţie cu perioada în care avea vârsta de 60 de ani.

„Oamenii spun: «Dumnezeule! Cum reuşeşti să te menţii atât de… bla bla bla». E simplu. Am făcut o operaţie estetică. Am vorbit deja despre acest lucru. Nu contează. Ceea ce contează este să înţelegi că întotdeauna poţi să te simţi mai bine. Că trebuie să continui să ai încredere. Devine mai greu pe măsură ce îmbătrâneşti. Dar trebuie să rămâi curajos şi să continui să mergi dincolo de zona ta de confort şi să descoperi acele lucruri de care ai nevoie pentru a deveni aşa cum îţi doreşti să fii”, a adăugat Jane Fonda.

Jane Fonda a debutat în 1960 în comedia „Nevasta baschetbalistului/ Tall Story”, dar a fost apreciată în 1969 în drama „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?/ They Shoot Horses, Don’t they?”, pentru care a primit şi prima ei nominalizare la Oscar.

Actriţa americană a jucat în peste 40 de filme şi a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1978, pentru rolul din „Întoarcerea acasă/ Coming Home”, şi în 1971, pentru partitura din „Klute”.
Jane Fonda a revenit pe marile ecrane în 2005, după o pauză de 15 ani, şi a jucat recent în serialul „Redacţia/ The Neewroom”. De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, văduva fostului preşedinte american Ronald Reagan, în filmul regizat de Lee Daniels, „The Butler”.

Actriţa americană a fost nominalizată în 2013 la premiile Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul „Redacţia/ The Newsroom”. Autobiografia ei, „My Life so Sar”, a fost inclusă în lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times.

Vedeta americană va putea fi văzută în curând în serialul de comedie „Grace and Frankie”, produs şi difuzat de platforma online Netflix, care va avea premiera în luna mai.

Foto: Wim Heitinga

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.