Jazzappella, concert de jazz & pop-rock a cappella
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-concert-de-jazz-pop-rock-a-cappella/

Jazzappella, primul quintet din România care abordează genul a cappella, le dăruieşte bucureştenilor un inedit concert cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, marţi, 17 decembrie, de la ora 21:00, la Teatrul Mignon.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2013

Jazzappella, primul quintet din România care abordează genul a cappella, le dăruieşte bucureştenilor un inedit concert cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, marţi, 17 decembrie, de la ora 21.00, la Teatrul Mignon.

V-ați gândit vreodată cum sună muzica de jazz fără acompaniament muzical, reproducând doar vocal sonoritatea instrumentelor? Altfel spus, cântată a cappella? Cei care nu au avut încă prilejul de a asculta încă un astfel de concert o pot face acum, alături de grupul vocal Jazzappella, primul quintet din România care a avut curajul să abordeze acest gen muzical.

După ce au fost invitați să cânte pe scenele câtorva dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România, Festivalul de Jazz de la Timișoara sau Satu Mare, în Piața Festivalului „George Enescu” cu ocazia zilelor Radio România Muzical sau la Sala Radio împreună şi alături de Big Bandul Radio, cei cinci membri ai grupului Jazzappella, Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Ana Bancescu, András Zoltán si Bogdan Tudor, vor susține marți, 17 decembrie, de la ora 21.00, la Teatrul Mignon un concert de jazz a cappella.

Spectacolul va avea loc în cadrul seriei Tuesday Jazz @ Mignon. Repertoriul va include piese de jazz contemporan, piese de pop-rock cunoscute în aranjamente de jazz, compoziţii proprii, dar şi aranjamente originale ale unor piese specifice Sărbătorilor de iarnă. Prețul biletului la concertul Jazzappella este de 30 de lei.

Foto cu Jazzappella – arhiva personală

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.