Jérôme Ferrari – lansare de carte la Librăria Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/jerome-ferrari-lansare-de-carte-la-libraria-humanitas/

Pe 13 ianuarie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea volumului „Predica despre căderea Romei”, care a câştigat Premiul Goncourt în anul 2012. La eveniment a fost prezent chiar autorul cărţii, Jérôme Ferrari.

Un articol de Judy Florescu|14 ianuarie 2015

Evenimentul i-a avut drept invitați pe autorul cărții, Jérôme Ferrari, și pe actrița Medeea Marinescu, care a lecturat din romanul apărut la Pandora M, Editura Trei. La finalul lansării a avut loc o sesiune de autografe.

Jérôme Ferrari este un scriitor francez, traducător și profesor de filosofie la Liceul Francez din Abu Dhabi.  A publicat opt cărți și a obținut patru premii pentru literatură.

Datând din anul 1903, Premiul Goncourt este o distincție care se oferă anual operelor scrise în limba franceză.

Jérôme Ferrari: „Îmi face plăcere să-mi prezint cartea. Scriitura mea nu scoate în evidență intenția de a înfrumuseța, de aceea nu îmi modific niciodată textele după ce le-am scris. Una dintre temele romanului este frustrarea umană. Aceasta este tema care m-a interesat mai ales. Frustrarea intervine atunci când dorințele noastre nu sunt realizate și ne însoțește la fiecare pas. Raportarea oamenilor la propriile visuri aduc cu ele o doză de frustrare. Am ales ca temă principală a romanului frustrarea pentru că este o realitate a vieții cotidiene.”

Autorul a fost întrebat de către un spectator care este opinia sa despre evenimentele succedate la Paris în redacția publicației Charlie Hebdo, la care acesta a răspuns că este o crimă abominabilă și că reacțiile globale sunt incredibile, dar în același timp speră că toată situația nu va provoca o dispută politică și socială.

Foto: Judy Florescu

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.