Joc și Senzualitate, temele explorate de filmele ShortsUP, pe 20 și 21 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-si-senzualitate-temele-explorate-de-filmele-shortsup-pe-20-si-21-martie/

Ediţia de primăvară ShortsUP propune două seri de scurtmetraje provocatoare despre tabuurile care definesc culturile lumii. Vineri, 20 martie şi sâmbătă, 21 martie, de la ora 22.30, publicul bucureştean va descoperi limbajul cinematografic al atracţiei la Cinema PRO.

Un articol de Liliana Matei|14 martie 2015

Mecanica iubirii, temeiul fascinației umane permanente, va fi explorată de filmele ShortsUP în două tematici curajoase: joc și senzualitate. Atracția magnetică desfiinţează regulile pentru a lăsa loc libertăţii totale, tărâm perfect pentru testarea limitelor. Calupul Joc va fi deschis vineri de scurtmetrajul Jocul ei (r. Armen Antranikian, SUA, 2015), thriller despre dependențe și vicii emoționale.

Aventura unui cuplu ce ocolește plictiseala prin experimente controversate devine testul suprem pentru o relație aparent solidă. În Inimă de Ciocolată (r. Harrison Atkins, SUA, 2014), descoperirea sexualităţii este subiectul unei comedii hilare, selectată la South by Southwest Film Festival şi proiectată în seară de sâmbătă.

Secțiunea dedicată Senzualității expune frumusețea corpului uman, într-o colecție de scurtmetraje atractive pentru ochi. Imaginația totală eliberează adevăratele idealuri estetice – dimineața mohorâtă a unui orășel gri devine fantezia lascivă a femeii ce transformă transportul în comun în propria-i mașinărie senzuală. Animația În tramvai (r. Michaela Pavlátová, Franța/ Republica Ceha, 2012), selectată la Oscar și premiată la Annecy International Animated Film Festival 2012, va provoca privirile cinefililor pe parcursul serii de vineri.

Tot despre senzualitate vorbește și Cremă de caramel (r. Anna Colomer, Spania, 2014), în programul de sâmbătă. Un experiment vizual care transpune un desert inocent într-un ideal hedonist. Plăcerea e combustibilul care alimentează fericirea umană, indiferent de formă, așa cum simțurile ne definesc identitatea într-o lume a emoțiilor.
Programul proiecțiilor ShortsUP va fi diferit în serile de vineri și sâmbătă, dar echilibrat sub forma ficțiunilor, animațiilor, comediilor sau documentarelor care pun la încercare ochiul și imaginația spectatorilor.

INFO

Biletele și abonamentele  ShortsUP pot fi achiziționate în avans din rețeaua Eventim (online sau în magazinele partenere) la prețul de 25 lei/ seară sau la 40 lei/abonament până vineri, 13 martie, ora 00.00.

Începând cu 14 martie, biletele vor putea fi achiziționate la prețul de 30/seară sau 50 lei/abonament. În limita locurilor disponibile, se vor putea achiziționa bilete și în serile evenimentului, la prețul de 40 lei/ seară și 60 lei/abonament.

*Ediția de primăvară ShortsUP se adresează publicului peste 18 ani. Patru ore de filme scurte premiate propun o definiție sinceră și esențială a iubirii. Următorul eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc în primul weekend al lunii iulie.

 

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.

07
/04
/22

Regizorul american Steven Speilberg a acceptat invitatia American Independent Film Festival de a intra într-un dialog cu publicul cinefil din România. Vineri, 15 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, după proiecția filmului West Side Story va avea loc o conversație care va fi moderată de criticul de film Andrei Gorzo.

06
/04
/22

Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, și HBO Max provoacă bucureștenii să descopere universul serialului românesc „RUXX” într-un mod inedit, din 9 aprilie!

05
/04
/22

Luna aprilie marchează lansarea unui nou proiect educațional organizat de Asociația One World Romania. Pornind de la principiul că citirea unui film se poate asemăna cu cititul unei cărți, proiectul „Educație media prin film documentar la bibliotecă” face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar despre drepturile omului ca material didactic.

31
/03
/22

CRONICĂ DE FILM Câte ceva despre noul film al lui Pedro Almodóvar, “Madres paralelas” (2021), ajuns acum şi în cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.