Jocurile foamei: Sfidarea – lider în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-foamei-sfidarea-lider-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire, al doilea din saga „Jocurile foamei”, este lider pentru a doua săptămână consecutiv în box office-ul nord-american, cu încasări de 74,5 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire, al doilea din saga „Jocurile foamei”, este lider pentru a doua săptămână consecutiv în box office-ul nord-american, cu încasări de 74,5 milioane de dolari.

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea, în regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei, informează boxofficemojo.com.

Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familiile lor.

Dar, în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi, consecinţele ar putea fi dezastruoase.

66,7 miliarde de dolari pentru competitorul filmului Jocurile foamei 

Filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă” intră în clasament direct pe locul al doilea, cu încasări de 66,7 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane.

Când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului.

Citiţi şi: Jocurile foamei – lansare cu mesaj politic pentru tânăra generaţie

Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din film sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad.

Filmul „Thor: Întunericul” coboară o poziţie şi se situează pe locul al treilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari. Filmul fantasy, regizat de Alan Taylor (,,Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului ,,Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din ,,Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Jocurile foamei- Thor: Intunericul

Chris Hemsworth, filmul Thor

Filmul de acţiune ,,Homefront/ Oraşul fără legi”, cu James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth şi Winona Ryder, ocupă locul al cincilea în box office, în primul weekend de la lansarea în America de Nord, cu încasări de 6,9 milioane de dolari.

Jason Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri. Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este constrâns să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase.

Comedia ,,Tată fără număr/ Delivery Man”, cu Vince Vaughn şi Chris Pratt, ocupă locul al şaselea, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui David Wozniak (Vince Vaughn), un bărbat obişnuit a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urma unei greşeli la clinica de fertilizare cu care a „colaborat” în studenţie, este tatăl a 533 de copii. Dator unor mafioţi şi respins de iubita sa însărcinată, lucrurile păreau că nu pot sta mai prost pentru David, dar iată că 142 dintre copiii săi necunoscuţi vor să-i afle identitatea în urma unui proces.

Filmul ,,The Book Thief”, cu Geoffrey Rush şi Emily Watson, debutează pe locul al şaptelea în clasament, cu încasări de 4,8 milioane de dolari. Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară în plus pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să-i câştige încrederea. La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

Filmul ,,Black Nativity”, cu Angela Bassett, Forest Whitaker şi Jennifer Hudson, intră în clasament pe locul al optulea, cu încasări în primul weekend de la lansare de 3,8 milioane de dolari. Acest film de Crăciun spune povestea lui Langston, un adolescent crescut de o mamă singură în Baltimore, notează Mediafax.

Acesta va călători la New York de Crăciun, pentru a petrece sărbătorile alături de rudele sale. În timpul acestei călătorii îşi va face noi prieteni şi va descoperi adevărata semnificaţie a familiei şi a iertării.

Foto credit: Cinemagia, Jocurile foamei

19
/05
/17

Regizat de Bogdan George Apetri şi cu Ana Ularu în rolul principal, "Periferic" (2010), unul din cele mai de succes debuturi româneşti ale ultimilor ani, este acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub.

17
/05
/17

Pentru al șaselea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă să promoveze profiluri noi de actori în cinematografia română. 10 dintre artiștii care s-au remarcat pe scenele de teatru, dar nu au avut până acum roluri semnificative pe marele ecran, vor fi în lumina reflectoarelor la TIFF, în programul 10 pentru FILM.

16
/05
/17

Una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film din România, Tora Vasilescu,va fi celebrată la cea de-a 16-a ediție a FestivaluluiInternațional de Film Transilvania. La gala de închidere din 10 iunie, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, actrița va fi distinsă cu Premiul de Excelență pentru meritele sale artistice deosebite și pentru contribuția adusă cinematografiei românești.

15
/05
/17

„Persona”, „Nostalgia”, „Pe aripile vântului”, „Cei șapte samurai”, „Metropolis”. Sunt doar câteva din filmele clasice pe care, într-o anchetă realizată de Ziarul Metropolis, oameni din lumea cinematografiei (critici, regizori, actori, producători, programatori de cinematografe sau de festivaluri), dar și jurnaliști și scriitori mărturisesc că nu le-au văzut.

15
/05
/17

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017). Documentarul va fi proiectat în afara competiției, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”.

13
/05
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Dacia, dragostea mea” (2009) este un documentar care rememorează câteva repere ale istoriei recente a României prin prisma unul simbol al industriei din timpul comunismului, al cărui importanță s-a prelungit până în prezent: celebrul autoturism produs la Mioveni.

13
/05
/17

Aclamatul realizator Guy Ritchie își imprimă stilul dinamic noului film de aventură și acțiune „King Arthur: Legenda Sabiei”, care vine în întâmpinarea fanilor din România de vineri, 12 mai, când  va putea fi vizionat în avanpremieră pe durata întregului weekend, pe marile ecrane din toată ţara.

12
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Într-un  top al celor mai atipice filme româneşti recente, „Ultima zi”, noul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, ar câştiga  premiul pentru cea mai bizară atmosferă. Promovat prin formularea de „thriller comic”, „Ultima zi” este o îndrăzneaţă parabolă apocaliptică minimalistă, în care umorul negru şi absurdul degenerează în tragic.

11
/05
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, vine pe marile ecrane din România din 9 iunie, distribuit de Transilvania Film. Premiera oficială va avea loc pe 5 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în prezența lui Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

11
/05
/17

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie). Zilele Filmului Românesc(8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri - 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje -, selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului.

10
/05
/17

„Şansa este numele dat de nebuni destinului.” - Fred Astaire. Într-o zi de 10 mai (1899) se năștea, în Omaha, SUA, dansatorul, actorul şi coregraful Frederick Austerlitz (Fred Astaire), cel care avea să fie considerat cel mai mare dansator al tuturor timpurilor.

08
/05
/17

Competiția celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), dedicată exclusiv regizorilor aflați la primul sau al doilea film, este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuțit, inspirate de evenimente reale sau experiențe personale, situații provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanțate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranță, se va mai auzi.

08
/05
/17

Alain Delon a anunțat, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internațional de Film Polițist de la Liege, că pregătește "ultimul său film". Actorul francez în vârstă de 81 de ani va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie), unde va primi premiul pentru întreaga carieră.

04
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Cel mai nou film românesc ajuns în cinematografe, „Vara s-a sfârșit”, al treilea lungmetraj al lui Radu Potcoavă, are premise bune și o primă parte destul de reușită. Însă își pierde energia pe parcurs.

04
/05
/17

„Încă nu m-am îndepărtat de concluzia asta, că cinema-ul este inutil. Pe de altă parte, îl îmbrăţişez nemăsurat”, spune regizorul Gabriel Achim, al cărui debut, „Visul lui Adalbert” (2011), este acum disponibil pe platforma Cinepub. Noul său film, „Ultima zi”, va rula din 12 mai în cinematografe.