Jocurile foamei: Sfidarea – lider în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-foamei-sfidarea-lider-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire, al doilea din saga „Jocurile foamei”, este lider pentru a doua săptămână consecutiv în box office-ul nord-american, cu încasări de 74,5 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire, al doilea din saga „Jocurile foamei”, este lider pentru a doua săptămână consecutiv în box office-ul nord-american, cu încasări de 74,5 milioane de dolari.

Filmul SF Jocurile foamei: Sfidarea, în regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei, informează boxofficemojo.com.

Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familiile lor.

Dar, în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi, consecinţele ar putea fi dezastruoase.

66,7 miliarde de dolari pentru competitorul filmului Jocurile foamei 

Filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă” intră în clasament direct pe locul al doilea, cu încasări de 66,7 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane.

Când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului.

Citiţi şi: Jocurile foamei – lansare cu mesaj politic pentru tânăra generaţie

Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din film sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad.

Filmul „Thor: Întunericul” coboară o poziţie şi se situează pe locul al treilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari. Filmul fantasy, regizat de Alan Taylor (,,Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului ,,Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din ,,Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Jocurile foamei- Thor: Intunericul

Chris Hemsworth, filmul Thor

Filmul de acţiune ,,Homefront/ Oraşul fără legi”, cu James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth şi Winona Ryder, ocupă locul al cincilea în box office, în primul weekend de la lansarea în America de Nord, cu încasări de 6,9 milioane de dolari.

Jason Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri. Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este constrâns să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase.

Comedia ,,Tată fără număr/ Delivery Man”, cu Vince Vaughn şi Chris Pratt, ocupă locul al şaselea, cu încasări de 6,9 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui David Wozniak (Vince Vaughn), un bărbat obişnuit a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urma unei greşeli la clinica de fertilizare cu care a „colaborat” în studenţie, este tatăl a 533 de copii. Dator unor mafioţi şi respins de iubita sa însărcinată, lucrurile păreau că nu pot sta mai prost pentru David, dar iată că 142 dintre copiii săi necunoscuţi vor să-i afle identitatea în urma unui proces.

Filmul ,,The Book Thief”, cu Geoffrey Rush şi Emily Watson, debutează pe locul al şaptelea în clasament, cu încasări de 4,8 milioane de dolari. Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară în plus pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să-i câştige încrederea. La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

Filmul ,,Black Nativity”, cu Angela Bassett, Forest Whitaker şi Jennifer Hudson, intră în clasament pe locul al optulea, cu încasări în primul weekend de la lansare de 3,8 milioane de dolari. Acest film de Crăciun spune povestea lui Langston, un adolescent crescut de o mamă singură în Baltimore, notează Mediafax.

Acesta va călători la New York de Crăciun, pentru a petrece sărbătorile alături de rudele sale. În timpul acestei călătorii îşi va face noi prieteni şi va descoperi adevărata semnificaţie a familiei şi a iertării.

Foto credit: Cinemagia, Jocurile foamei

06
/04
/17

Artistul elvețian H.R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017, Cluj-Napoca), în cadrul unei retrospective. Faimos pentru design-ul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecție impresionantă de lucrări unice.

04
/04
/17

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici și buni români pe care îi știu. Când vorbește despre România ("E o țară așa de bogată, nici nu vă dați seama!") te face să te (re) îndrăgostești și tu de ea cu pasiune, cu acel realism care știe că, uneori, obstacolele sunt mari și entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede și simte cât Bine, Frumos, Adevăr și Frumusețe e aici.

04
/04
/17

IN MEMORIAM . S-au împlinit 85 de ani de la naşterea regizorului Andrei Tarkovski (răpus de boală la 29 decembrie 1986, la doar 54 de ani). Un bun prilej pentru a vedea cum (mai) este receptat marele cineast în România.

04
/04
/17

Într-o zi de 4 aprilie se năştea Andrei Tarkovsky, unul dintre cei mai importanţi cineaști din istoria filmului. Tarkovsky a realizat doar 7 filme în cei 27 de ani ai carierei sale. Tot într-o zi de 4 aprilie se nășteau actorii Ștefan Tapalagă și Heath Ledger, se realiza primul film românesc de desen animat „Păcală în Lună” și era asasinat Martin Luther King Jr., laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, cunoscut militant pentru apărarea drepturilor civile ale populației de culoare.

03
/04
/17

Filmul coreean "489 Years", de Hayoun Kwon, a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF, desfășurat la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

03
/04
/17

"Cinemaul e un teritoriu ideal pentru minciună. E foarte uşor să minţi, e foarte uşor să-i păcăleşti pe „fraierii” care sunt în sala de cinema. Şi foarte mulţi fac asta. Pentru mine ăla nu e cinema şi nu mă interesează." – Cristi Puiu. Renumitul cineast împlinește astăzi 50 de ani! Tot într-o zi de 3 aprilie se nășteau actorii Marlon Brando, Alec Baldwin și Eddie Murphy și se stingea din viață compozitorul Johannes Brahms

31
/03
/17

În acest weekend, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF invită publicul bucureștean la un adevărat roller-coaster cinematografic, prezentând în premieră în România câteva dintre cele mai explozive titluri din selecția sa de anul acesta.

31
/03
/17

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

30
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Proiectat în deschiderea Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), „Poesia sin fin” (2016), noua peliculă autobiografică a maestrului chilian Alejandro Jodorowsky, este o rememorare suprarealistă a unei tinereţi excentrice.

30
/03
/17

Salutat pentru simțul său estetic, afișul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiș la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retușare a taliei și a coapselor actriței italiene.

29
/03
/17

Peste 180 de cinematografe din Statele Unite vor difuza filmul "1984" pe 4 aprilie, în replică la politicile administrației președintelui american Donald Trump. Pelicula, o adaptare din anii '80 a cărții cu același nume de George Orwell, va fi proiectată în 165 de orașe din 43 de state din SUA, dar și în țări precum Canada, Anglia, Suedia și Croația.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.