„Jurowski dirijează Enescu” la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/jurowski-dirijeaza-enescu-la-londra/

Un concert extraordinar dirijat de celebrul Vladimir Jurowski va fi transmis online joi, 10 decembrie, pe paginile oficiale de Facebook ale London Philharmonic Orchestra (LPO) şi ICR Londra, fiind disponibil pentru vizionare timp de 7 zile.

Un articol de Liliana Matei|10 decembrie 2020

Concertul intitulat „Jurowski dirijează Enescu” conține două lucrări scrise de George Enescu, „Dixtuor” și „Simfonia de cameră”, piese rar interpretate în afara României. De asemenea, pianista Alexandra Silocea și orchestra LPO dirijată de Vladimir Jurowski vor interpreta Orchestral Suite No. 1 de Johann Sebastian Bach și, în premieră europeană, Piano Concerto No. 3, de Elena Kats-Chernin.

Evenimentul face parte din seria „2020 Vision” și a fost înregistrat la 2 decembrie, în Royal Festival Hall, sub organizarea London Philharmonic Orchestra. Va fi o incursiune în muzica clasică a secolului XXI, cu o perspectivă nouă despre marii clasici, alături de muzica pe care nu ar trebui să o uităm niciodată. Așadar, o piesă din 1811 întâlnește o piesă din 2011, când Beethoven îi întâlnește pe Nielsen și Julian Anderson. Apoi simfoniile lui Schubert preiau locul lui Beethoven și se regăsesc în dialog cu muzica lui Penderecki, Magnus Lindberg și Jonathan Dove.

Fondată în anul 1932, London Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între vechea sa istorie şi capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăzneţe.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.