Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-spacey-a-recunoscut-ca-este-homosexual/

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce Anthony Rapp, actorul din ”Star Trek” şi ”Rent”, l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. Actorul distins cu două premii Oscar spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală…

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2017

Spacey spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală, şi anume că este homosexual. „Am ales să-mi trăiesc viaţa ca un bărbat homosexual”, a spus Spacey.

Într-un interviu acordat pentru BuzzFeed, Rapp a susţinut că Spacey, în vârstă de 26 de ani, l-a invitat la o petrecere care avea loc în apartamentul său din Manhattan. Rapp a povestit că, la un moment dat, a rămas singur într-o cameră cu Spacey, după ce toţi invitaţii plecaseră.

El şi-a amintit că Spacey „stătea în uşă, balansându-se. Impresia mea când a intrat în cameră a fost că era beat … M-a luat în braţe ca un mire, aşa cum o trece pragul pe mireasă. Nu am putut să fac nimic. Mă gândeam că „Ce se întâmplă?”. Şi apoi s-a aşezat peste mine”.

Rapp a descris experienţa ca fiind traumatizantă:” am rămas îngheţat pentru moment”.

Rapp crede că Spacey încerca atunci să-l „seducă”. El a reuşit să îl dea la o parte şi să se închidă în baie, înainte de a-i spune că pleacă. „Când am deschis uşa să plec, el se sprijinea pe toc. M-a întrebat dacă sunt sigur că vreau să plec, i-am spus că da şi apoi am plecat „, a conchis Rapp.

Îi port un respect şi o admiraţie deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, s-ar fi întâmplat cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă e să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool şi îmi pare rău pentru sentimelele pe care spune că le-a purtat cu el în toţi aceşti ani. – Kevin Spacey, într-un mesaj pe Twitter

 

Foto: Kevin Spacey – facebook

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.