Kinofest revine în forţã
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinofest-revine-in-forta/

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor. […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor.

Pe lângã cele trei secṭiuni antemenṭionate, festivalul va avea în program şi alte evenimente culturale: o galerie virtualã de artã digitalã ( ilustraṭie, graficã, fotografie), prezentãri, proiecṭii, invitaṭi cu momente tematice specifice ( şcoli de profil, artişti, festivaluri), concerte etc.

Scopul festivalului ? De a familiariza spectatorii cu arta digitalã, de a le prezenta produse culturale într-o formã nouã, ineditã şi de a îi face sã priveascã lucrurile altfel. Fiind un proiect independent care urmãreşte sã promoveze tinerii artişti, Kinofest nu s-a oprit la câteva zile, ci a trecut şi la expunerea în diferite medii: popularizarea artei digitale în licee.

Printre participanṭi se vor numãra 71 de filme (27 filme la secṭiunea Micromovie, 21 filme la secṭiunea Ficṭiune şi 43 filme la secṭiunea Animaṭie); multe dintre aceste filme fiind premiere internaṭionale. Secṭiunea Off-concurs va cuprinde încã 135 de filme, multe dintre ele tot premiere în România.

Toate filmele vor putea fi vizionate în cadrul Institutului Cervantes, Mansardei Bastilia, Energiea Pub şi Cinema Europa.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.