Kinofest revine în forţã
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinofest-revine-in-forta/

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor. […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Kinofest revine în forṭã anul acesta în perioada 26-28 octombrie la Bucureşti. Fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centralã şi de Est, festivalul a avut prima ediṭie în anul 2007. Scurtmetrajul va domina acest festival, deoarece vor fi trei secṭiuni dedicate acestuia : Micromovie, Ficṭiune şi Animaṭie-fiecare cu câte un unic câştigãtor.

Pe lângã cele trei secṭiuni antemenṭionate, festivalul va avea în program şi alte evenimente culturale: o galerie virtualã de artã digitalã ( ilustraṭie, graficã, fotografie), prezentãri, proiecṭii, invitaṭi cu momente tematice specifice ( şcoli de profil, artişti, festivaluri), concerte etc.

Scopul festivalului ? De a familiariza spectatorii cu arta digitalã, de a le prezenta produse culturale într-o formã nouã, ineditã şi de a îi face sã priveascã lucrurile altfel. Fiind un proiect independent care urmãreşte sã promoveze tinerii artişti, Kinofest nu s-a oprit la câteva zile, ci a trecut şi la expunerea în diferite medii: popularizarea artei digitale în licee.

Printre participanṭi se vor numãra 71 de filme (27 filme la secṭiunea Micromovie, 21 filme la secṭiunea Ficṭiune şi 43 filme la secṭiunea Animaṭie); multe dintre aceste filme fiind premiere internaṭionale. Secṭiunea Off-concurs va cuprinde încã 135 de filme, multe dintre ele tot premiere în România.

Toate filmele vor putea fi vizionate în cadrul Institutului Cervantes, Mansardei Bastilia, Energiea Pub şi Cinema Europa.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.