La București continuă Festivalul de muzică sacră belgiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-bucure%c8%99ti-continu%c4%83-festivalul-de-muzic%c4%83-sacr%c4%83-belgian%c4%83/

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din Bucureşti (Șos. Olteniţei 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră şi poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociaţia Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezenţa Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens şi Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) şi doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem şi Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

Un articol de Cristina Enescu Aky|28 septembrie 2017

Tinerii muzicieni care interpretează această serie de concerte sunt:

Anca Cecilia Păuleț (soprană)

Gabriel Mărtinaș (clarinet)

Eduard Antal și Ioan Paul Păuleț (orgă)

Ștefan Gheorghiu și Corenlia Petroiu (violă)

Loredana Vișan (vioară)

Corul Bisericii Sf Elena din București – dirijor Erica Dămoc

În cadrul celorlalte concerte vor fi interpretate și lucrări semnate de alți compozitori belgieni de secol 15, 18, 19 și 20.

Soprana Anca Cecilia Păuleț, masterandă a Universității de Muzică din București, a spus despre muzica de care se va bucura atât publicul prezent la eveniment cât și, la primul concert, chiar Ambasadorul Regatului Belgiei la București:

Muzica sacră belgiană este remarcabilă, un adevărat regal, chiar dacă este prea puțin cunoscută. Repertoriul ales pentru aceste concerte are un conținut bogat armonic, ce reunește elemente contrastante: de la puritatea liniei melodice la Lemmens, trecând prin emoția puternică a muzicii lui Franck, până la muzica contemporană scrisă de Landeghem și Raoul de Smet. Va fi o călătorie interesantă atât pentru noi cât și pentru public.

Următoarele concerte din cadrul evenimentului vor avea loc după cum urmează:

– miercuri 4 octombrie, ora 19:00, la Sala ”George Enescu” a Universității de Muzică din București (intrare liberă)

– sâmbătă 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mică a Ateneului Român (biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Ateneului)

– duminică 8 septembrie, ora 12:00, la Biserica Sf Elena (Str. Cuza Vodă 102)

Festivalul de Muzică Sacră Belgiană este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Universitatea Națională de Muzică București, Filarmonica ”George Enescu” București și Nuova Musica Consonante – Living Music Foundation.

Mai multe informații despre acest Festival găsiți pe pagina de FB a evenimentului, accesând Belgian Sacred Music Festival.



30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.