”La La Land” și ”Moonlight”, cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-si-moonlight-cele-mai-multe-nominalizari-la-globurile-de-aur/

Musicalul romantic ”La La Land”, în regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone şi Ryan Gosling în rolurile principale, a obţinut şapte nominalizări pentru Globurile de Aur 2017, în timp ce drama ”Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a fost nominalizată la şase categorii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2016

Nominalizări Globurile de Aur2017. La categoria Cel mai bun film dramă au fost selectate Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion, Manchester by the Sea și Moonlight.

Filmele 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, La La Land și Sing Street își dispută Categoria cea mai bună comedie sau musical la secțiunea film.

Casey Affleck pentru rolul din Manchester by the Sea, Joel Edgerton — Loving, Andrew Garfield — Hacksaw Ridge, Viggo Mortensen — Captain Fantastic și Denzel Washington pentru rolul din Fences sunt actorii selectați la categoria Cel mai bun rol masculin într-un film dramă.

La categoria Cel mai bun film străin se luptăDevine, Elle, Neruda, The Salesman și Toni Erdmann

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un film dramă au fost selectate: Amy Adams — Arrival, Jessica Chastain — Miss Sloane, Isabelle Huppert — Elle, Ruth Negga — Loving și Natalie Portman pentru rolul principal din Jackie.

La categoria cel mai bun actor într-un musical sau comedie au fost desemnați: Colin Farrell în The Lobster, Ryan Gosling în La La Land, Hugh Grant în Florence Foster Jenkins, Jonah Hill în War Dogs și Ryan Reynolds în Deadpool.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un rol de comedie sau musical au fost selectate: Annette Bening — 20th Century Women, Lily Collins — Rules Don’t Apply, Hailee Steinfeld — The Edge of Seventeen, Emma Stone — La La Land și Meryl Streep pentru rolul din Florence Foster Jenkins.

The Crown, Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us și Westworld își împart nominalizările la categoria cel mai bun film dramă de televiziune.

Pentru cel mai bun musical sau comedie de televiziune au fost selectate: Atlanta, “black-ish”, Mozart in the Jungle, Transparent și Veep.

Rami Malek pentru rolul din serialul Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru rolul din Better Call Saul, Matthew Rhys în The Americans, Liev Schreiber pentru rolul din Ray Donovan și Billy Bob Thornton pentru rolul din Goliath își dispută categoria cel mai bun actor într-un film dramă.

La categoria cea mai bună actriță într-un serial dramă au fost nominalizate: Caitriona Balfe pentru rolul din Outlander, Claire Foy pentru rolul din The Crown, Keri Russell în The Americans, Winona Ryder în Stranger Things și Evan Rachel Wood în Westworld.

Pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie au fost selectați: Anthony Anderson în “black-ish”, Gael Garcia Bernal în Mozart in the Jungle, Donald Glover în Atlanta, Nick Nolte în Graves și Jeffrey Tambor în Transparent.

În schimb pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie au fost selectate: Rachel Bloom în Crazy Ex-Girlfriend, Julia Louis-Dreyfus în Veep, Sarah Jessica Parker în Divorce, Issa Rae în Insecure, Gina Rodriguez în Jane The Virgin și Tracee Ellis Ross în “black-ish”.

La categoria cel mai bun serial de televiziune sau serial limitat au fost selectate: American Crime, The Dresser, The Night Manager, The Night Of și The People v. O.J Simpson: American Crime Story.

Câștigătorii vor fi anunțați la 8 ianuarie anul viitor în cadrul unei ceremonii găzduite de comedianul Jimmy Fallon. Cu prilejul ceremoniei de la Los Angeles, actrița Meryl Streep va primi distincția Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Foto: Globurile de Aur – goldenglobes.com

03
/07
/15

Din 5 iulie, în fiecare duminică, de la 14.45, TVR 1 difuzează serialul Puterea binelui: un bărbat renunţă la viaţa pe care o trăia şi călătoreşte prin lume aproape fără bani, contând pe bunătatea semenilor.

03
/07
/15

Sâmbătă asta e Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul iubitorilor de cinema ajuns la ediţia 7. De la 7 seara la 5 dimineaţa, spectatorii vor avea parte de 6 ore de scurtmetraje premiate plus un video-show care va aduce la viaţă imagini din filme în cea mai mare sală de cinema construită până acum în România – Pavilionul Central Romexpo.

03
/07
/15

O expoziție intitulată ''Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol” s-a inaugurat joi la National Portrait Gallery din Londra. Expoziţia va prezenta, până la 18 octombrie, 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer și Luca Dotti.

02
/07
/15

Ceau, Cinema! (Festival de Buzunar) se deschide oficial miercuri, 22 iulie, la Grădina de Vară « Capitol », cu unul dintre cele mai discutate documentare ale anului. Prezentat la festivalul de film Sundance şi la cel de la Edinburgh, Chuck Norris vs Comunism (Marea Britanie, România, 2015) invită publicul timişorean să rememoreze era în care filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate ilegal în România comunistă.

01
/07
/15

Filmul documentar Gone Wild, în regia lui Dan Curean, va fi proiectat la Cinema Muzeul Țăranului luni, 6 iulie, de la ora 19:00. Producția din 2012 arată o altă față a Deltei Dunării, bogată în faună și floră, concentrându-se în mod particular asupra poveștii cailor sălbatici.

01
/07
/15

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber revine vara aceasta cu cele mai bune 11 filme europene și de autor, în 4 orașe din România! Evenimentul se va desfășura în perioada 7 iulie – 23 august la Arad (7-12 iulie),  Timișoara (14-19 iulie), Brașov (28 iulie-2 august) și Sibiu (18-23 august), iar intrarea la toate proiecțiile este liberă.

01
/07
/15

Festivalul internațional al filmului de animație Anim’est și-a încheiat duminică seara cea de-a doua ediţie, prin proiecţia în aer liber a filmului Minuscule – Valley of the Lost Ants, din Piaţa Sfatului. Încrezători în rezultate, organizatorii încep deja planurile şi pregătirile pentru ediția a treia.

01
/07
/15

Poveștile care au inspirat o lume întreagă se îngrămădesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sâmbăta asta, în Pavilionul Central Romexpo. A 7-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte mixează scurtmetrajul cu o instalație foto de Alex Gâlmeanu, mapping video creat de grupul de artiști Tip-Toe și muzică funk și disco mixată de nicecream.fm.

30
/06
/15

Sâmbătă, 4 iulie, spectatorii de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte vor descoperi experienţa cinemaului interactiv. Evenimentul debutează la ora 19.00, în Pavilionul Central Romexpo, cu un video-show realizat de artiştii TIPTOE şi o instalaţie vizuală creată de fotograful Alex Gâlmeanu. Filmele încep de la ora 22.00.

29
/06
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Baloane de curcubeu” (1982), al doilea lungmetraj, necunoscut, regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai nedreptăţite filme româneşti. Un film burlesc, cu un comic spectaculos, scăpat însă cu destule „răni” după lupta prelungită cu cenzura, dar, din fericire, salvat de la dispariţie.

29
/06
/15

Filmele "Comoara", de Corneliu Porumboiu, "Un etaj mai jos", de Radu Muntean și "Aferim!", de Radu Jude participă la cea de-a 50-a ediție a Festivalului de la Karlovy Vary (3- 11 iulie), unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

29
/06
/15

Ben Affleck și Matt Damon sunt pregătiţi să facă un film desprel Chuck Blazer și scandalul FIFA, scrie prosoccertalk.nbcsports.com. The Hollywood Reporter precizează că Affleck se va fi alătura prietenului său, Damon, ca producători ai companiei Warner Bros, care a câștigat în războiul pe dreptul de autor pentru cartea lui Ken Basinger, "Houses of Deceit", ce oferă detalii despre corupția din FIFA.