La Muzeul Satului – Zilele Culturii Armene
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-muzeul-satului-zilele-culturii-armene/

„Zilele culturii armene la Muzeul Satului” vor fi găzduite în perioada 21-23 Septembrie, de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, informează Uniunea Armenilor din România (UAR), într-un comunicat transmis luni, 17 septembrie.   Cu această ocazie Muzeul Satului va fi animat de spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, acestea fiind completate de expoziţii de […]

Un articol de |17 septembrie 2012

„Zilele culturii armene la Muzeul Satului” vor fi găzduite în perioada 21-23 Septembrie, de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, informează Uniunea Armenilor din România (UAR), într-un comunicat transmis luni, 17 septembrie.

 

Cu această ocazie Muzeul Satului va fi animat de spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, acestea fiind completate de expoziţii de fotografie şi obiecte vechi, dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Vizitatorii vor putea descoperi talentul şi măiestria armenilor participând la atelierele de produse handmade, pictură şi caligrafie dar şi la proiecţii de filme.

De asemenea, răsfoind cărţile din standul special amenajat, vizitatorii pot afla amănunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor.

Manifestarea este organizată de Muzeul Satului împreună cu Organizaţia Tineretului Bisericii Armene din România, cu sprijinul Arhiepiscopiei Armene din România şi Uniunea Armenilor din România, sub patronajul Ambasadei Armeniei în România.

Armenii constituie o comunitate etnică veche de aproximativ un mileniu, fiind prezenţi în toate regiunile României, în prezent comunitatea numărând câteva mii de membri, anul 2012 constituind un bun prilej de a face cunoscută istoria, cultura şi tradiţiile armeneşti, ca anul în care se sărbătoreşte Aniversarea a 500 de ani de existenţă a Bisericii Hagigadar din Suceava, cel mai important centru spiritual şi de pelerinaj al armenilor din Europa.

Sursa: Agerpres

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.