La Sala Studio vine Respir Shakespeare
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sala-studio-vine-respir-shakespeare/

Începând cu 13 noiembrie, Teatrul de Comedie este gazda festivalului Respir Shakespeare. Acest festival se aflã la cea de-a III-a ediṭie şi promite sã fie un adevãrat deliciu pentru iubitorii de gen. La Sala Studio, organizatorii- cei din Asociaṭia Hestguma- vor pune la dispoziṭie doritorilor o interpretare nouã a textelor lui Shakespeare. Practic, se încearcã […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Începând cu 13 noiembrie, Teatrul de Comedie este gazda festivalului Respir Shakespeare. Acest festival se aflã la cea de-a III-a ediṭie şi promite sã fie un adevãrat deliciu pentru iubitorii de gen. La Sala Studio, organizatorii- cei din Asociaṭia Hestguma- vor pune la dispoziṭie doritorilor o interpretare nouã a textelor lui Shakespeare. Practic, se încearcã explorarea unui univers de multe ori ermetic. Astfel, interpretãrile vor fi din cele mai diverse şi vor atinge mai multe paliere: antopologic, literar, istoric, dar şi filosofic.

 

Programul este dupã cum urmeazã:

 

13 noiembrie
19.00: Claudia Imre: “Negoţ cu Veneţia” (conferinţă)
20.00: “Venus si Adonis”, după W. Shakespeare (spectacol-recital; adaptare de Valentina Zaharia; cu: Valentina Zaharia, Vlad Udrescu, Lari Giorgescu şi muzicienii Sorin Neacşu şi George Popescu)

14 noiembrie

19.00: Alexandru Bejinariu: “Urechea lui Othello” (conferinţă)
20.00: “Handkerchief” (spectacol de lectură şi dans; cu: Smaranda Pasnicu şi Mihai Răzvan Rotaru)

15 noiembrie
19.00: Ana-Maria Datcu: “Respiraţie şi inspiraţie” (conferinţă)
20.00: “A treisprezecea noapte”, după W. Shakespeare (spectacol; cu Roxana Gîrleanu, Şerban Gomoi, Monica Săndulescu, Vlad Udrescu şi Nicolae Lupu; scenariul şi adaptarea: Sebastian Grama; regia artistică: Liviu Lucaci)

16 noiembrie
19.00: Titus Lateş: “Shakespeare la bibliotecă” (conferinţă)
20.00: “Shock mat”
(conferinţă-spectacol; cu Sebastian Grama şi cu participarea excepţională a actriţei Delia Nartea)

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.