La teatru, în așteptarea lui Moș Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-teatru-in-asteptarea-lui-mos-craciun/

Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să vă bucuraţi împreună cu familia de „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) în zilele de 20, 21 şi 22 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|3 decembrie 2016

Ce se poate întâmpla dacă pleci în noaptea de Ajun în căutarea lui Moș Crăciun? Numai aventuri, pentru că toată lumea este într-o frenezie apocaliptică! Iar când ajungi să-l întâlnești, afli că, de fapt, și el a fost la fel ca tine, a greșit și el, dar și-a cerut iertare; și mai afli că atunci când crezi în minuni, ceva te face să fii puternic și curajos! Acesta este adevăratul cadou al Crăciunului!

Este deja al doilea an în care Constatin Dinulescu îl aduce aproape de noi pe Moș Crăciun, un bătrân trecut prin viață care, mai mult, a fost de față în acea seară la nașterea lui Iisus! Cum de copiii nu sunt curioși să-l întrebe ce s-a întâmplat atunci?

Anul acesta călătoria băiețelului prin lume până la Moș va întâmpina și alte surprize, trecând de la joacă la dans, jonglerii și echilibristică, de la balet la pași de step, de la cuvintele legendei de demult la imagini rupte din amintirile Moșului și, peste toate, multă imaginație! Cu siguranță veți afla lucruri pe care nici nu le bănuiați despre Moș Crăciun sau despre ceea ce se întâmplă în lume, în timp ce voi stați cuminți acasă, lângă brad în așteptarea cadourilor, lucruri ce vă vor face să vă bucurați și mai tare!

Minunea unui copil – spectacol de Crăciun. Cu: Adi Rădulescu, Alexandra Neacșu, Andreea Ghiţă, Luca Gudină, Rareș Zimbran, Răzvan Rotaru, Vlad Benescu. Cu participarea specială a maestrului Constantin Dinulescu.

Scenariul și regia: Alexandra Neacșu

Scenografie: Gabrijela Turturea

Light design: Alin Popa

Coregrafie step: Alexandra Neacșu

Proiecție&animație: Sebastian Chelu

Ilustrație muzicală: Alexandra Neacșu

Durata spectacolului: 1h

Biletele (15 lei, 25 lei) pot fi achiziționate online pe www.arcub.ro sau la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani 84-90. Program reprezentații: 20 decembrie (11:00 și 19:00), 21 decembrie (11:00 și 19:00) și 22 decembrie – 11:00.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.