La Tête haute / Capul sus, filmul care a deschis Festivalul de la Cannes din 2015, în cinematografele româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-tete-haute-capul-sus-filmul-care-a-deschis-festivalul-de-la-cannes-din-2015-in-cinematografele-romanesti/

La Tête haute / Capul sus, cu Catherine Deneuve, în regia lui Emmanuelle Bercot, va intra în cinematografele româneşti pe 12 februarie. Distribuit de Independenţa Film. La Tête haute a fost proiectat în deschiderea celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Anul acesta, filmul are opt nominalizări la Premiile César 2016.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2016

Filmul urmăreşte experienţele lui Malony (Rod Paradot), un delincvent juvenil, de la vârsta de la 6 până la 18 ani. Catherine Deneuve joacă rolul unui judecător de minori care face tot posibilul să-l păstreze pe băiat pe linia de plutire.

Filmul este nominalizări la Premiile César 2016 (eveniment care va avea loc pe 26 februarie) pentru: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cea mai bună actriţă: Catherine Deneuve, Cea mai mare speranță feminină: Diane Rouxel, Cel mai bun actor în rol secundar: Benoît Magimel, Cea mai bună actriţă în rol secundar: Sara Forestier, Cea mai mare speranță masculină: Rod Paradot, Cel mai bun scenariu original: Emmanuelle Bercot, Marcia Roman.

Catherine Deneuve, judecătorul de minori

Pentru Catherine Deneuve La Tête haute reprezintă a doua colaborare cu regizoarea Emmanuelle Bercot. “Elle s’en va / On My Way (primul film regizat de Bercot, în care a jucat Catherine Deneuve – n.red.) a fost o experienţă fantastică.

Pe lângă filmele sale, eu sunt pasionată de ea ca personalitate. Am tot respectul şi admiraţia pentru ea, pentru felul în care relaţionează cu ceilalţi, pentru relaţia cu fiul ei. Îmi place felul în care abordează viaţa, nu numai filmele.”

Foto: La Tête haute / Capul sus – cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.