„La traviata”, spectacolul Operei Naţionale din Bucureşti, preluat de Opera Philadelphia
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-traviata-spectacolul-operei-nationale-din-bucuresti-preluat-de-opera-philadelphia/

Pentru prima dată în istoria instituţiei, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2015

Printre cei prezenți la premiera acestui spectacol la Opera Națională București s-a aflat și David Levy, vicepreşedinte al Operei Philadelphia şi însărcinat cu managementul artistic al companiei. Impresionat de calitatea spectacolului, acesta și-a exprimat intenția de a prezenta producția și la Opera Philadelphia.

Astfel, imediat după premiera de la Bucureşti au urmat mai multe runde de negocieri între cele două companii și au fost concretizate prin prezentarea pentru prima dată a acestui spectacol în Statele Unite ale Americii, eveniment ce a avut loc  vineri, 2 octombrie a.c.

Premiera americană a producţiei Operei Naţionale Bucureşti a fost sold out şi s-a bucurat de o distribuţie de excepţie care a inclus trio-ul Lisette Oropesa (Violetta), Alek Shrader (Alfredo) şi Stephen Powell (Germont), sub bagheta dirijorului Corrado Rovaris.

Cu o carieră impresionantă, Lisette Oropesa este laureată a numeroase premii, printre acestea numărându-se şi Premiul Grammy pentru ,,Cea mai bună înregistrare de operă ” în anul 2013.  Partenerul Lisettei Oropesa din producţia „La traviata”, Alek Shrader, de asemenea laureat al unui Premiu Grammy, este considerat de către criticii muzicali drept unul dintre cei mai fermecători tineri tenori ai timpurilor noastre.

 Rezultatul este o intersecţie vizuală impresionantă între atunci şi acum, tradiţie şi modernitate, extravaganţă şi conservatorism – criticul  Debra Miller despre producţia Operei Naţionale Bucureşti.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „La traviata” la Opera Philadelphia sunt programate în 7, 9 şi 11 octombrie, urmând ca, în data de 16 octombrie, spectacolul să fie proiectat în variantă HD în Parcul Naţional al Independenţei.

Și la București, premiera spectacolului „La traviata” – G Verdi, regizat de Paul Curran,  a avut o distribuţie de primă mărime, în rolurile principale evoluând trei artişti în plină ascensiune pe plan internaţional, soprana Aurelia Florian, tenorul Ioan Hotea, și baritonul Ionuţ Pascu, spectacolul bucurându-se de succes în rândul iubitorilor de operă și jucându-se cu casa închisă.

Producţia „La traviata” va reveni în stagiunea 2015-2016 pe scena Operei Naționale București alături de alte spectacole de operă din repertoriul verdian şi nu numai.

La traviata La traviata _Opera Philadelphia 1 La traviata _Opera Philadelphia 2 La traviata _Opera Philadelphia 3

Foto: La traviata – www.operanb.ro

17
/09
/18

Cei trei tineri muzicieni intrați în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2018, Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) și Orest Smovzh (Ucraina), vor aduce publicului luni, 17 septembrie, în cadrul finalei, Concertul Nr.1 în Re Major de Paganini, Concertul în Re Major pentru Vioară și Orchestră de Brahms și Concertul în Re Major de Ceaikovski.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.

13
/09
/18

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, melomanii sunt invitați la deschiderea oficială a stagiunii 2018 – 2019 a Operei Brașov, care se va desfășura, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”. Această stagiune stă sub semnul festiv al Centenarului Marii Uniri, dar și al aniversării a 65 de ani de la înființarea instituției care și-a adus o contribuție importantă în dezvoltarea vieții cultural-artistice românești.

12
/09
/18

Estonianul Marcel Johannes Kits a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră în mi bemol major Op.107 de Dmitri Șostakovici. Finala de Violoncel a Concursul Enescu a avut loc marți, 11 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Yibai Chen (China), iar pe locul al treilea și al patrulea s-au situate Stanislas Kim (Franța), respectiv Shizuka Mitsui (Japonia).  

11
/09
/18

 A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival începe joi, 13 septembrie, în mai multe locuri din București. Filme cu și despre George Michael, Whitney Houston, Joy Division, The Clash, The Fall, Radiohead și mulți alți artiși de renume vor fi proiectate în cele 4 zile de festival (13-16 septembrie) la Control Club, Spațiul M60, Apollo 111, precum și în aer liber, în parcarea Plaza România.

11
/09
/18

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

07
/09
/18

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

05
/09
/18

Începând de astăzi, aplicația pentru mobil JuratEnescu este la îndemâna celor care doresc să își testeze abilitatea de a aprecia o interpretare artistică. Prin intermediul aplicației fie din sală, fie urmărind online, iubitorii de muzică au ocazia să noteze participanții la Concursul Internațional George Enescu și pot vedea în ce măsură opțiunile lor se potrivesc cu cele ale juriului.

03
/09
/18

U2 a fost nevoită să îşi întrerupă, şi apoi să anuleze, concertul susţinut sâmbătă, la Berlin, în faţa a zeci de mii de spectatori, după ce solistul trupei irlandeze, Bono, şi-a pierdut vocea în timpul show-ului.

01
/09
/18

Între 1 și 23 septembrie, 270 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai lumii, din 39 de țări, urcă pe scena Ateneului Român din București ca să câștige trofeul Concursului Internațional „George Enescu” 2018 și să se lanseze în lumea muzicii clasice internaționale.

22
/08
/18

Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania, la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa.