Lansarea albumului de teatru „Szabó K. István – Iluzia apartenenței”, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansarea-albumului-de-teatru-szabo-k-istvan-iluzia-apartenentei-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită marţi, 5 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la lansarea albumului de teatru „Szabó K. István – Iluzia apartenenţei” de Daniela Șilindean şi Szabó K. István, apărut la Editura Caiete Silvane, Zalău, 2019.

Un articol de |29 octombrie 2019

Gazda evenimentului: Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat

Moderator: Raluca Rădulescu, jurnalist Radio România Cultural

Lansarea albumului este urmată de un micro-recital vocal-instrumental susținut de actorul Zoltan Octavian Butuc.

Numele lui Szabó K. István se leagă de un parcurs caracterizat prin seriozitate, disciplină a muncii și rafinament. Analizându-i spectacolele, indiferent de textul montat, trupa cu care a lucrat, zona sau perioada creației din care provin ele, toate au ca numitor comun triada de mai sus. Căutător de armonii, șlefuitor atent al spectacolului în cele mai fine componente ale sale, regizorul are plăcerea și bucuria descoperirilor ce țin deopotrivă de spațiul teatral, dar și de zona antropologicului. (Daniela Șilindean).

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.