Lansarea cartii lui Paul Chiributa
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansarea-cartii-lui-paul-chiributa/

Paul Chiribuṭã îşi lanseazã cartea Actorul, un om  pe potriva închipuirii- reperele unei evoluṭii miercuri la ora 18:30 în cadrul Târgului Gaudeamus . Regizor, membru UNITER, lector universitar la UNATC Bucureşti, membru in Fundaṭia pentru Teatru şi Film Tofan şi consultant artistic la Teatrul de Comedie Bucureşti şi Teatrul Naṭional Târgu-Mureş, Paul Chiribuṭã scrie cu […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Paul Chiribuṭã îşi lanseazã cartea Actorul, un om  pe potriva închipuirii- reperele unei evoluṭii miercuri la ora 18:30 în cadrul Târgului Gaudeamus . Regizor, membru UNITER, lector universitar la UNATC Bucureşti, membru in Fundaṭia pentru Teatru şi Film Tofan şi consultant artistic la Teatrul de Comedie Bucureşti şi Teatrul Naṭional Târgu-Mureş, Paul Chiribuṭã scrie cu talent şi dãruire despre ceea ce ştie mai bine: despre artã.

 

Actorul a declarat „Ca sã pot scrie, dupã ce am încercat toate metodele, a trebuit sã-mi închipui cã pagina albã este o scenã goalã pe care sunt obligat sã intru. Pe o scena goalã am mai mult curaj sã intru decât pe o pagina albã. Pentru mai multã siguranṭã am adãugat şi imperativul obligat, pentru a preveni orice încercare de corijare a intenṭiei iniṭiale, de cãtre o personalitate ca a mea, obişnuitã sã ocoleascã obstacolele. Pentru finalizarea operaṭiunilor premergãtoare mai era necesar sã descopar echivalentele între cuvânt şi gestul fãcut pe scena, între o propoziṭie şi o situaṭie scenicã, între o frazã şi construcṭia unei scene şi între un capitol al cãrṭii şi un act al unui spectacol.”

29
/03
/15

Regina Maria, într-un reportaj de un minut, realizat în 1934, la castelul Bran. Filmată în timp ce se plimbă prin grădină, îmbrăcată în costum naţional. Sau alături de Stan şi Bran, cei doi cai ai ei. Sau în timp ce îşi face cumpărăturile în piaţa din sat.

29
/03
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE În „Meandre” (1967), unul dintre cele mai îndrăznețe și inovatoare filme ale cinematografiei române, Mircea Săucan reinventează după propria sensibilitate timpul şi spaţiul.

28
/03
/15

Obișnuit să sufle în tot felul de iaurturi fotbalistice, ultima dovadă episodul dinaintea meciului cu Irlanda de Nord relatat în acest colț onorabil de internet, generalul Iordănescu nu putea rata ocazia să iasă la rampă și cu ocazia vizitei la Ploiești a formației din Feroe. Cum creșterea oilor este o îndeletnicire de bază în insulele care încă depind parțial de Regatul Danemarcei, atunci este evident că vorbim de un iaurt de bună calitate. / România - Insulele Feroe se joacă duminică, 29 martie, de la ora 19:00, pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești

28
/03
/15

Marți, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecția va fi urmată de discuții cu publicul despre cum poate fi înțeles filmul și despre modul în care a fost realizat.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.

27
/03
/15

Irina Margareta Nistor, selecţionerul DaKINO, a declarat în deschiderea celei de-a 24-a ediţii a evenimentului cinematografic, care a avut loc la CinemaPRO din Capitală, că s-a îndrăgostit de acest festival în urmă cu 20 de ani, când a făcut parte pentru prima oară în viaţa sa dintr-un juriu. DaKINO 24 a fost deschis de lungmetrajul "Still Alice", cu Julianne Moore în rolul principal, şi regizat de Richard Glatzer şi Wash Westmoreland.

27
/03
/15

Publicul bucureştean va putea descoperi literatura prin intermediul cinematografiei, între 6 şi 8 aprilie, la Emineschool, un festival de film dedicat culturii scrise, care propune ecranizări celebre, discuţii şi întâlniri cu scriitorii la cinema şi documentare despre autori români şi străini.

27
/03
/15

146 de filme, un număr record în istoria celor nouă ediții, intră anul acesta în programul celui mai mare festival de scurtmetraje din România. 36 dintre ele concurează pentru premiile Festivalului Internațional de Film NexT (15 - 19 aprilie), în cele două competiții, internațională și națională.