Lars von Trier inovează: „Nymphomaniac“ aparţine unei noi specii de film: „digresionismul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/lars-von-trier-inoveaza-nymphomaniac-apartine-unei-noi-specii-de-film-digresionismul/

Compania Zentropa a revenit la începutul lunii cu noi informaţii despre cel mai recent film al lui Lars von Trier: „Nymphomaniac“, care va avea premiera oficială exact la Crăciun, în Copenhaga, Danemarca.

Un articol de Andrada Văsii|5 iunie 2013

Compania Zentropa a revenit la începutul lunii cu noi informaţii despre cel mai recent film al lui Lars von Trier: „Nymphomaniac“ (cu Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Uma Thurman), care va avea premiera oficială exact la Crăciun, în Copenhaga, Danemarca.

Echipa daneză a dezvăluit numele fiecăruia dintre cele 8 capitole ale filmului, precum şi faptul că Lars von Trier a inventat odată cu „Nymphomaniac“ o nouă specie/gen de film: digresionismul.

Cu aceeaşi ocazie a fost publicată o nouă fotografie. De această dată este vorba de un portret cu însuşi Lars von Trier legat la gură cu o bandă de scotch. Fotografia este semnată de Casper Sejersen, cel care a realizat şi imaginea de grup cu toţi actorii din „Nymphomaniac“ la un loc.

De curând, ca să nu mai existe zvonuri, producătorii au anunţat că „Nymphomaniac“ nu va participa la niciun festival (nici la cel de la Veneţia şi nici la Toronto) înainte de lansarea oficială din 25 decembrie, de la Copenhaga. Motivul oficial pentru care filmul nu a participat recent la Cannes 2013 (15 – 26 mai) este prelungirea neprevăzută a muncii de post-producţie.

„În 2011 (după incidentele verbale de la Cannes 2011 – n.red.) Lars von Trier a hotărât să se abţină de la orice declaraţii publice şi interviuri. Până acum s-a ţinut de cuvânt. Însă poveştile sale vor fi spuse în continuare fără reţinere lumii întregi, iar «Nymphomaniac» nu va face excepţie“. Aşa începe anunţul producătorilor danezi publicat pe 31 mai pe site-ul oficial al Trust Nordisk.

Cele 8 capitole şi genul digresionist

„Nymphomaniac“ va fi împărţit în două volume (Volumul 1 şi Volumul 2) şi opt capitole:

Capitolul 1: The Compleat Angler*

Capitolul 2: Jerôme

Capitolul 3: Mrs. H

Capitolul 4: Delirium

Capitolul 5: The Little Organ School

Capitolul 6: The Eastern & Western Church (The Silent Duck)

Capitolul 7: The Mirror

Capitolul 8: The Gun

*Nu este nicio greşeală de scriere. Cartea „The Compleat Angler“ a fost publicată în 1653 de către scriitorul britanic Izaak Walton (1953-1683).

Un film descoperit lunar

În fiecare lună de acum şi până la premiera oficială, echipa lui Lars von Trier va dezvălui câte o părticică din fiecare capitol. Câte un teasing constând fie într-un headline, o imagine sau o scurtă poveste a capitolului respectiv. Astfel încât, treptat, spectatorii să-şi facă o idee despre universul multistratificat din „Nymphomaniac“, film cu care Lars von Trier anunţă că intenţionează să introducă un nou gen de film: digresionismul (digressionism).

Foto credit: Nymphomaniac, Casper Sejersen

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

27
/11
/13

Între 29 noiembrie-3 decembrie, noua ediţie a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, pune stăpânire pe Film Society of Lincoln Center, iar între 5-10 decembrie, Jacob Burns Film Center va deveni gazda festivalului.

27
/11
/13

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

26
/11
/13

În cartea „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre“ (Editura All), Marin Moraru face, printre multe altele, scurte portrete memorabile a zeci de mari actori, de la predecesori iluştri, la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.