Leonce si Lena,un nou spectacol regizat de Mihai Măniuţiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/leonce-si-lenaun-nou-spectacol-regizat-de-mihai-maniutiu/

Teatrul Regina Maria din Oradea anunţă premiera unui nou spectacol muzical de excepţie: Leonce si Lena (un scenariu original de Mihai Măniuţiu şi Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuţiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Teatrul Regina Maria din Oradea anunță premiera unui nou spectacol muzical de excepție: Leonce si Lena (un scenariu original de Mihai Măniuţiu și Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuţiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Piesa Leonce si Lena spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc, dar cei doi decid în mod separat să scape de acest aranjament.

Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celălalt, întâlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se. Cei doi decid să le joace o farsă părinţilor şi se întorc în Regatul Popo  pentru a se căsători. Costumaţi în ei  înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor.

Această poveste complexă despre putere şi obedienţă, iubire şi politică, pusă în scenă de Teatrul Regina Maria, marchează 200 de ani de la naşterea autorului, Georg Büchner.

Spectacol live cu Leonce si Lena 

Leonce si Lena este un spectacol muzical, cu melodii interpretate live de către o mini-orchestră; toate personajele din Regatele Popo, respectiv Pipi cântă și dansează pe ritmurile muzicii originale, rodul talentatei artiste Ada Milea, care a lucrat și la scenariu.

Echipa de creație a spectacolului este una de excepție: regia poartă semnătura lui Mihai Măniuțiu, coregrafia este realizată de Vava Ștefănescu iar de decoruri și costume s-a ocupat Adrian Damian; Anca Hanu este asistent de muzică și text iar de light design se ocupă Lucian Moga.

Regizorul Mihai Măniuțiu se reîntoarce la teatrul din Oradea pentru acest proiect după colaborări de succes cu spectacole precum Intrusa (2002), Shoah. Versiunea Primo Levi (2004) și Electra (2004).

Leonce si Lena

Ada Milea, la repetiţiile spectacolului Leonce si Lena 

Din distribuția spectacolului fac parte: Richard Balint (chitară), Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Andreea Gabor, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Simona Codreanu, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, Radu Tudor, George Dometi, Andrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitară bass), Alexandru Szuz (tobe).

Premiera din 23 noiembrie se joacă cu casa închisă, iar următoarele reprezentații ale spectacolului au loc joi, 28 noiembrie, de la ora 19.00, respectiv marți, 10 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Info:

Biletele s-au pus în vânzare atât online, cât și la Agenția Teatrului.

Foto credit: Remus Toderici, foto din spectacolul Leonce si Lena

21
/12
/15

În vremea în care în satele de pe malul Argeșului, portocalele și bananele erau semn clar că se sfârșește anul, curentul electric era un adevărat lux, la fel ca și pâinea, iar o noapte de program TV reprezenta un miracol, oamenii încă erau legați cu fire nevăzute de obiceiuri străvechi. Și ce obicei putea fi mai de căpătâi în acea perioadă de mare puținătate a hranei decât tăiatul porcului.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

20
/12
/15

FOTO/VIDEO EXCLUSIV Ziarul Metropolis. Prima lectură pentru spectacolul „Nemuritorul”, cu Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Dan Tudor, pe un text de Mona Radu, care va fi pus în scenă la Teatrelli, a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun.

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

18
/12
/15

Textul pe care îl propune regizorul Horia Suru, „Not Safe For Work”, în noul spațiu cultural POINT, aparține tinerei scriitoare britanice Lucy Kirkwood și invită spectatorii în fascinanta lume a publicațiilor media. Este o satiră care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din această lume, în care sexul vinde orice, oricând pentru câteva minute de faimă.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.