Les Films de Cannes a Bucarest – primele bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/les-films-de-cannes-a-bucarest-primele-bilete/

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Graţie cererii din anii trecuţi şi interesului stârnit deja de ediţia de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor […]

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Grație cererii din anii trecuți și interesului stârnit deja de ediția de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecția Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio și Elvira Popescu, vor avea loc proiecții și la CinemaPRO.

Totodată, de astăzi, cinefilii își pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai așteptate filme din program, printre care și două filme laureate cu Palme d’Or.

Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanență pe site-ul oficial. Cea de-a patra ediție a Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc între 25 și 31 octombrie.

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului.

Un psihanalist din Transilvania la Les Films de Cannes a Bucarest

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian) este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare științifică într-un „western psihanalitic uimitor și pasionant”, potrivit „Le Figaro”.

Reușita li se datorează parțial și celor doi actori, Benicio del Toro, în rolul unui soldat amerindian cu afecțiuni psihice, și Mathieu Amalric, în rol de psihanalist francez născut în Transilvania, care fac o echipă memorabilă. „Un film superb, cu o imagine captivantă, și straniu în cel mai bun sens al cuvântului”, nota și „The Village Voice”. 

Regizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca ,,La vie des morts”,  ,,La sentinelle”, ,,Esther Kahn”, ,,Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle)”, ,,Rois et Reine” sau ,,Conte de Noel”, este unul intre cei mai importanți cineaști francezi contemporani, câștigător a numeroase premii.

Citiți și: Cinefilii sunt aşteptaţi la filme de mare artă

Cinefilii își pot cumpăra bilete la acest film începând de astăzi.  S-au pus în vânzare biletele și la proiecțiile de gală ale filmelor ,,Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2”, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, și ,,Heli”, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezența regizorilor, care vor ramâne să discute cu spectatorii la final.

Les films de Cannes a Bucarest

Filmul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2 face parte din selecția Les films de Cannes a Bucarest

Tot de astăzi, cinefilii își pot cumpăra bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu și Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat în 1987, și la Los Bastardos, titlul care l-a impus în atenția criticii internaționale pe Amat Escalante.

Los Bastardos, un amestec de dramă socială și thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmărește o zi din viața a doi imigranți mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.

Foto credit: Les Films de Cannes a Bucarest

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.