Les Films de Cannes a Bucarest – primele bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/les-films-de-cannes-a-bucarest-primele-bilete/

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Graţie cererii din anii trecuţi şi interesului stârnit deja de ediţia de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor […]

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Les Films de Cannes a Bucarest a pus în vânzare primele bilete. Grație cererii din anii trecuți și interesului stârnit deja de ediția de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecția Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în program. Astfel, pe lângă cinematografele Studio și Elvira Popescu, vor avea loc proiecții și la CinemaPRO.

Totodată, de astăzi, cinefilii își pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai așteptate filme din program, printre care și două filme laureate cu Palme d’Or.

Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanență pe site-ul oficial. Cea de-a patra ediție a Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc între 25 și 31 octombrie.

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului.

Un psihanalist din Transilvania la Les Films de Cannes a Bucarest

„Jimmy P.” (Psychotherapy of a Plains Indian) este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare științifică într-un „western psihanalitic uimitor și pasionant”, potrivit „Le Figaro”.

Reușita li se datorează parțial și celor doi actori, Benicio del Toro, în rolul unui soldat amerindian cu afecțiuni psihice, și Mathieu Amalric, în rol de psihanalist francez născut în Transilvania, care fac o echipă memorabilă. „Un film superb, cu o imagine captivantă, și straniu în cel mai bun sens al cuvântului”, nota și „The Village Voice”. 

Regizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca ,,La vie des morts”,  ,,La sentinelle”, ,,Esther Kahn”, ,,Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle)”, ,,Rois et Reine” sau ,,Conte de Noel”, este unul intre cei mai importanți cineaști francezi contemporani, câștigător a numeroase premii.

Citiți și: Cinefilii sunt aşteptaţi la filme de mare artă

Cinefilii își pot cumpăra bilete la acest film începând de astăzi.  S-au pus în vânzare biletele și la proiecțiile de gală ale filmelor ,,Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2”, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, și ,,Heli”, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezența regizorilor, care vor ramâne să discute cu spectatorii la final.

Les films de Cannes a Bucarest

Filmul La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2 face parte din selecția Les films de Cannes a Bucarest

Tot de astăzi, cinefilii își pot cumpăra bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu și Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat în 1987, și la Los Bastardos, titlul care l-a impus în atenția criticii internaționale pe Amat Escalante.

Los Bastardos, un amestec de dramă socială și thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmărește o zi din viața a doi imigranți mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.

Foto credit: Les Films de Cannes a Bucarest

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.

30
/08
/21

Din 24 septembrie spectatorii sunt invitați să fie mai prezenți, în societate dar și la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghițescu, „Otto Barbarul”, care este totodată un pretext pentru a declanșa întrebări și discuții despre perioadele prin care trec adolescenții, perioade de încercări, căutări, confuzie și alegeri.

27
/08
/21

Cea de-a XIII-a ediție a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) debutează în Parcul Plumbuita din București, în perioada 1 - 12 septembrie și aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie, pelicule și animații educative, realizate de studiourile Disney și Pixar.

26
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Ce idee bună şi ce sarcină grea: un documentar despre ce mai înseamnă Casa Regală a României astăzi, pornind de la călătoria anuală pe care Principesa Margareta (devenită Custodele Coroanei după moartea Regelui Mihai în 2017) şi Principele Radu o fac cu trenul regal prin România pentru a se întâlni cu susţinători ai monarhiei din diverse oraşe.