#LETSGETVISUAL LA #BUCHARESTPHOTOFEST
https://www.ziarulmetropolis.ro/letsgetvisual-la-bucharestphotofest/

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureştiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

Un articol de Liliana Matei|23 septembrie 2017

Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit, Bucharest Photofest își propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Cele aproape 35 de evenimente – expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu – vor crea o poveste cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Suedia este țara invitată special a ediției, iar tema este fotografia documentară.

Timp de două săptămâni, împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, fotografi sau oameni de film, Niclas Hammarström (Suedia), Nidal M. A. Rohmi (Palestina), Troy Moth (Canada), Polina Shubkina (Rusia – România), Dean C.K. Cox (SUA – Suedia), Elisa Purfürst (Germania) și nu numai, artişti ce își vor expune lucrările și-și vor împărtăși experienţele deosebite în mijlocul publicului din România. De asemenea, ne vom bucura și de prezența unor îndrăgiți artiști români: Ada Condeescu, Vlad Petri, Ioana Moldovan, Aurel Manea sau alții.

Seara de luni, 25 septembrie, va fi dedicată deschiderii oficiale și va continua printr-un concert special oferit de ORKID, o trupă românească foarte apreciată, în Expirat – Halele Carol.

Conţinutul acestei ediţii promovează la Bucureşti Sony World Photography Awards – cea mai mare competiție de fotografie din lume -, expoziţii speciale cu subiecte din Korea de Nord până în Iraq sau Fâșia Gaza, din Orientul Mijlociu până în Islanda sau Canada. Proiecțiile oficiale a două filme regizate de cunoscutul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand – Terra și A Thirsty World, lansarea și dezbaterea „Protest”, Koudelka: Shooting Holy Land – o proiecție specială de film însoțită de o sesiune Q&A alături de oamenii din echipa de producție -, iată numai câteva dintre momentele – reper ale acestei povești vizuale intense care se va încheia oficial pe 8 octombrie, dar ale cărei ecouri vor dura mult timp.

Fiindcă Bucharest Photofest nu e doar despre fotografie, ci este un festival total al bucuriei vizuale!

„Bucharest Photofest e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie, o poveste frumoasă pe care o oferim Bucureștiului an de an din dragoste pentru cultură și frumos. Cu proiecte din lumea întreagă, Bucharest Photofest este proiectul nostru de suflet în care ne implicăm cu multă pasiune și entuziasm şi în care vă invităm să faceţi parte!”, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul Festivalului Internațional de fotografie Bucharest Photofest.

Bucharest Photofest e despre vizual, despre expunere la mai mult frumos decât de obicei. Despre reacție și schimbare a modului de a vedea, despre educație vizuală și despre intermedierea întâlnirilor cu artiști de anvergură internațională.

Bucharest Photofest face parte din Photo Europe Network, cea mai mare reţea de festivaluri de fotografie din Europa.

Organizator: Grupul Filos

Locurile de desfăşurare: Expirat – Halele Carol, Cinema Elvira Popescu, Centrul Ceh, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, Galeria Odeon, POINT, Qcreator by IQOS, Bistro Carusel, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Control Club.

Detalii pe www.bucharestphotofest.com

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?