Lia Bugnar o aduce pe Medeea Marinescu pe scena de la Green Hours
https://www.ziarulmetropolis.ro/lia-bugnar-o-aduce-pe-medeea-marinescu-pe-scena-de-la-green-hours/

Medeea Marinescu va juca pentru prima oară pe scena de la Green Hours, alături de Lia Bugnar, în spectacolul ,,Oase pentru Otto”.

Un articol de Judy Florescu|6 noiembrie 2013

Medeea Marinescu va juca pentru prima oară pe scena de la Green Hours alături de Lia Bugnar, în spectacolul „Oase pentru Otto“.

Lia Bugnar a creat (scris și regizat) două piese care se joacă într-un spectacol coupe („Aici nu se simte” și „Oase pentru Otto”), pe 14 și pe 24 noiembrie,  la Green Hours (Calea Victoriei nr. 120) – teatrul-bar cu o tradiţie de 16 ani în realizarea producţiilor teatrale independente.

Spectacolul „Aici nu se simte” îi are ca unici protagoniști pe Ilinca Manolache și pe Marius Manole, aceștia alcătuind de mai bine de doi ani singurul cuplu artistic de pe scena teatrului independent. Cei doi apar în spectacolele semnate de Lia Bugnar: „Noi4”, „O piesă deșănțată”, „7 dintr-o lovitură”, „Masculin-feminin”.

„O piesă despre un bărbat şi o femeie cărora le pute. Nu e greşeală de tipar, chiar despre asta e piesa. Toată lumea pare bine-merci, numai lor le pute. Nu se cunosc, dar «putoarea» îi face să se refugieze împreună undeva deasupra tuturor, unde aerul e cît de cît mai respirabil“, spune Lia Bugnar.

Ce fac doi oameni, bărbat şi femeie, care nu se cunosc, cînd au de stat ceva timp unul lîngă altul (la orizontală)? Îşi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, deşi trist, are hazul lucrurilor atît de banale încât nu te-ai aştepta vreodată să le citeşti într-o carte sau să le vezi într-o piesă de teatru. Un bărbat şi o femeie forţaţi de împrejurări să stea împreună în singurul loc cu aer respirabil din jur. Şi pentru că aerul curat face bine la inimă şi, implicit la sentimente… parcă se şi îndrăgostesc puţin…

Lia Bugnar

Piesa „Oase pentru Otto” o aduce pentru prima oară pe Medeea Marinescu pe cea mai veche scenă a teatrului independent bucureştean. Lia Bugnar are un rol triplu în acest spectacol: de autor, de regizor, dar și de protagonistă, alături de Medeea Marinescu.

Citiți și: INTERVIU Lia Bugnar: „Teatrul e o minciună foarte adevărată atunci când e spusă bine“

„Două prostituate pe şoseaua de centură. Da. Şi?! De ce să merg la teatru ca să văd ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru că le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obişnuit cu ele ca şi cu gropile, ca şi cu gunoaiele, nici măcar nu ni se mai par ceva picant. Sînt ca nişte umbre ale şoselei.

Si-atunci, cînd ne trezim cu ele faţă în faţă, în sala de spectacol, mai întîi sîntem stînjeniţi, apoi ne întrebăm dacă e un spectacol din ăla vulgar cum sînt mai toate comicăriile de pe la televizor, după care (neavînd de ales) ne liniştim şi LE PRIVIM.

Si sunt altfel decît ni le-am închipuit. Si diferenţele dintre noi şi ele sînt atît de mici… (cum sunt între noi şi oricare alt om). Si nu vreau să zic vorbă mare, da’ dacă eşti un om normal, la sfîrşitul celor 50 de minute le şi îndrăgeşti. Pe cineva care te face cînd să rîzi, cînd să plângi, nu poţi decît să-l îndrăgeşti în cele din urmă.”, povesteşte Lia Bugnar despre spectacol.

Foto: Adi Bulboacă

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.

23
/08
/17

Coadă la supermarket, o domnă îşi închipuie că dacă se urcă în spinarea mea va plăti mai repede. În mână are o pungă de ficăţei de pasăre, din ei se scurge un lichid dubios și rece direct pe piciorul meu, mă feresc, o privesc, se face că nu mă vede.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

23
/08
/17

Filme nominalizate la Oscar, pelicule premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 sau nominalizate la Festivalul de Film de Cannes vor putea fi văzute, până pe 17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul celei de a V-a ediții a evenimentului "Cinema în aer liber".

22
/08
/17

CRONICĂ DE FILM În noul său film, „Loveless”, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, Andrei Zviaghinţev sugerează falimentul moral al societăţii ruse a momentului, prin povestea unei familii în descompunere. Deşi lipsit de subtilităţi şi bogat în metafore, filmul impresionează prin forţa evocatoare a imaginii şi a muzicii.

22
/08
/17

Uriași de Pantelimon - proiectul Make a Point în care poveștile bucureștenilor sunt ilustrate de artiști din toată lumea și cocoțate pe acoperișurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalațiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social și politic. Celebrul italian cu fața nevăzută susține joi la Turnul de Apă și Artă o reprezentație interactivă.