Liber la COMEDIE, ediția 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/liber-la-comedie-editia-2019/

Teatrul de Comedie anunţă lansarea programului LIBER LA COMEDIE care se va desfăşura în perioada 28 septembrie – 5 octombrie, la toate cele trei săli.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2019

La începutul fiecărei stagiuni, ai LIBER LA COMEDIE, program prin care Teatrul de Comedie îți oferă intrare liberă la unele dintre cele mai de succes producții ale sale.

Programul LIBER LA COMEDIE

sâmbătă 28 septembrie ora 19.30 Sala Studio

„MIHĂIȚĂ. Reconstituirea unei vieți”, one man show cu George Mihăiță. La finalul reprezentației, spectatorii prezenți în sală vor avea ocazia unică de a descoperi elementele de backstage ale spectacolului, direct de la actorul George Mihăiță, care le va sta la dispoziție pentru o discuție prelungită.

sâmbătă 28 septembrie ora 19.00 Sala Nouă

HERNIE DE DISC de Ingrid Lausund, regia Dorin Boca

sâmbătă 5 octombrie  ora 19.00 Sala Radu Beligan

MICUL PRINȚ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija.

Accesul gratuit se va face pe baza biletelor ridicate de la Casa de bilete, în limita a 4 locuri / persoană.

Biletele vor fi disponibile începând de sâmbătă 14 septembrie, conform programului Casei de bilete (marți-vineri: 13.30-19.30, sâmbătă-duminică: 12.00-19.30, luni: închis).

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Foto: Liber la COMEDIE – facebook

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Prima săptămână din februarie aduce pe scenă trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, pe 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, pe 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, pe 5 februarie.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

01
/02
/15

Luni, 2 februarie, de la ora 20.30, la TVR 2, „Vocea Patriotului Naționale – Restituiri I.L. Caragiale” (premiera tv: 1992)  aduce din Arhiva de Aur a Televiziunii Române momente teatrale unice realizate după schițele: „Jertfe patriotice”, „Situațiunea”, „Tempora”, „Cum devine cineva revoluționar și om politic”, „Atmosferă încărcată” și „Diplomație”.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.