Librării CLB închise, program de lucru modificat și dezinfectarea spațiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/libr%c4%83rii-clb-%c3%aenchise-program-de-lucru-modificat-%c8%99i-dezinfectarea-spa%c8%9biilor/

În urma analizei celor mai recente recomandări şi măsuri formulate de autorităţile naţionale şi locale, Compania de Librării Bucureşti a întocmit un plan de măsuri armonizat cu situaţia creată în capitală ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2020

Astfel, o parte dintre cele 43 de librării au fost închise și s-a micșorat programul de funcționare al întregii rețele, din grija echipei de management pentru angajații care au copii școlari, ale căror cursuri sunt suspendate.

La nivelul librăriilor, au fost luate o serie de măsuri, menite să contribuie la siguranța și sănătatea celor aflați în incinta locațiilor: dotarea cu dezinfectanți pentru personal, pentru spații și suprafețele de vânzare, recomandarea pentru client de a păstra distanța minimă de un metru, micșorarea programului de lucru pentru angajați.

S-a efectuat dezinfectarea spațiilor cu o firmă specializată, până în prezent acoperindu-se jumătate din rețeaua activă; pentru restul, procesul este în derulare.

De asemenea, Compania de Librării București a decis decalarea programului de lucru pentru personalul de la birouri sau munca de acasă, cu drepturi de conexiune de la distanță.

Compania de Librării București le reamintește tuturor clienților săi că pot suna cu încredere la librăriile deschise, informație pe care o pot accesa în timp real atât de pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/clbsa/), cât și de pe site-ul CLB (www.clb.ro).

De asemenea, pentru a scurta timpul de căutare, echipa CLB le aduce aminte clienților că pot comanda produsele online, pentru a le ridica apoi de la orice locație disponibilă, scurtând astfel timpul alocat achiziționării.

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent CLB numără 43 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei, cele mai multe dintre aceste filiale fiind renovate de-a lungul timpului. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta este dintre cele mai bogate.

Anul acesta, Compania de Librării Bucureşti aniversează 70 de ani de la fondare.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.