„Licu, o poveste românească”, de astăzi în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/licu-o-poveste-romaneasca-de-astazi-in-cinematografe/

Cel mai emoţionant documentar românesc al anului, „Licu, o poveste românească”, realizat de Ana Dumitrescu, va rula, începând de vineri, în cinematografele din ţară, iar evenimente speciale sunt pregătite la Sibiu şi Oradea.

Un articol de Liliana Matei|24 august 2018

Câștigător al trofeului Golden Dove la DOK Leipzig 2017, „Licu, o poveste românească” va rula la București (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa), Alba Iulia (Casa Forum), Bacău (în cadrul Festivalului Național „Film mai aproape” – ediția a treia), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Central), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Cinema Ateneu), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sibiu (Teatrul Gong), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vatra Dornei (Casa de Cultură „Platon Pardău”).

Publicul din Sibiu îl va putea întâlni pe Licu, sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Teatrul Gong.

Documentarul va rula în premieră la Brașov, la Cinemateca Patria, vineri, 31 august, de la ora 20.00.

În plus, „Licu, o poveste românească” a fost inclus în selecția primei ediții TIFF Oradea, care va avea loc în perioada 7 – 9 septembrie 2018.

Filmul Anei Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la DOK Leipzig 2017, a fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, la Festivalul pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la festivalul ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională. A participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Serile Filmului Românesc de la Iași, Festivalul Ceau Cinema de la Timişoara şi în selecţia festivalului MakeDox din Macedonia.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Documentarul va fi lansat în cinematografele românești, pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Urmăriți și pagina de Facebook a filmului.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.