”Livada de vişini” s-a mutat pe scena mare a TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/livada-de-visini-s-a-mutat-pe-scena-mare-a-tnb/

‘’Livada de vişini’’ revine la Sala Mare a TNB joi, 7 martie, la ora 19 :30.

Un articol de Andrada Văsii|4 martie 2013

Livada de vişini de A.P. Cehov, un spectacol în regia lui Felix Alexa, cu Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole în rolurile principale, se reia, joi 7 martie, de la ora 19.30, într-o ambianţă nouă, cea a Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Conceput iniţial pentru scena Sălii Amfiteatru, unde a avut premiera în 2010 şi unde s-a jucat cu săli arhipline, acest spectacol definit de critică drept „un apogeu al virtuozităţii regizorale” a lui Felix Alexa, va putea fi de acum văzut de un număr sporit de spectatori, la Sala Mare a TNB.

Vă invităm să vizionaţi un spectacol rafinat şi modern, într-o scenografie spectaculoasă, semnată de Diana Ruxandra Ion, cu o muzică inconfundabilă, compusă de Alexander Bălănescu, şi să redescoperiţi o cunoscută capodoperă cehoviană despre o lume aflată la crepuscul, căreia o alta îi va lua locul.

Alături de protagoniştii rolurilor principale, îi veţi vedea pe scenă pe: Ioana Anastasia Anton, Irina Movilă, Andrei Finţi, Ana Ciontea, Conrad Mihai Mericoffer (premiul de debut al UNITER în 2011), Ileana Olteanu, Marius Rizea, Mihai Calotă şi Răzvan Oprea.

La fel de surprinzătoare, de la o generaţie la alta, « Livada de vişini », din nou la TNB !

 

21
/01
/22

AU STRĂLUCIT LA METROPOLIS Pe 16 octombrie 2007, la Metropolis avea premiera „Jocul de-a adevărul”, spectacol scris și regizat de Lia Bugnar, care a devenit rapid un succes de casă. Mai ales că pe scenă au urcat, alături de actrița Lia Bugnar, tineri actori pe val, precum Marius Manole, Andi Vasluianu sau Dorina Chiriac.

21
/01
/22

Parte a seriei de producții work in progress inițiată și produsă de creart/Teatrelli anul trecut, spectacolul „Băiatul Văduvă”, semnat de Eugen Jebeleanu, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai momentului atât în plan național, cât și în plan internațional, intră – la cererea publicului –, în repertoriul Teatrelli. În rolurile principale sunt patru actori de excepție: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș și Cosmina Stratan (plus câinele Uber). Primele reprezentații – din 24 și 25 ianuarie - sunt sold out, pentru următoarele, programate în 12 și 13 februarie, biletele vor fi puse în curând în vânzare pe platforma eventbook.ro.

20
/01
/22

Luni, 31 ianuarie, de la ora 09:30, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Național București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” sărbătorește cei 72 de ani de existență.

19
/01
/22

Duminică, 23 ianuarie 2022, se lansează „#acedesiguranță”, un spectacol-instalație în regia lui Bobi Pricop, care se va juca simultan în patru teatre din țară: Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și Teatrul de Nord Satu Mare. De o noutate absolută, spectacolul este conceput să funcționeze pe două […]

19
/01
/22

În perioada 28 – 30 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment unic în România care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri dintre spectatori: de la bebeluși până la cei care își desprind mânuțele din mâinile părinților.

16
/01
/22

În prima lună a noului an, la Reactor se discută din perspectivă feminină într-o serie de evenimente având ca numitor comun creatoarele de teatru din România.

13
/01
/22

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, vă invită sâmbătă 15 ianuarie 2022, la o vizită în regim gratuit a expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, precum și a celor cinci case memoriale ale MNLR, care au aparținut scriitorilor Anton Pann, Tudor Arghezi, George Bacovia, Liviu Rebreanu și Ion Minulescu.

11
/01
/22

Începtul unui an, fie acesta şi unul atipic, cu restricţii impuse de pandemie, este totuşi un moment de bilanţ dar şi unul deschis către proiectele ce se cer începute, continuate sau desăvârşite.