Lost in transition – crowdfunding pentru teatrul independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/lost-in-transition-crowdfunding-pentru-teatrul-independent/

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Un articol de Corina Vladov|11 noiembrie 2013

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca,  este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Scenariul spectacolului, care are la bază un concept propriu, este o expunere comică a situațiilor dintre oameni și a lipsei comunicării dintre ei.

Spațiul fictiv al spectacolului este aeroportul – un spațiu neutru, un No Man’s Land în care oamenii vin sau pleacă, stau sau se grăbesc, se întâlnesc sau se despart. Aeroportul este un spațiu tranzitoriu în care oamenii se reunesc, iar diferențele și asemănările dintre ei devin vizibile.

Pentru unii, stilul calculat și matematic al acestui spaţiu a devenit o parte importantă din viaţa personală sau profesională. Lost in Transition vorbește despre oamenii aflați în tranziție: fie că pleci, fie că revii, aeroportul devine filtrul nevoii pentru schimbare.

Formele de exprimare artistică prin care creatorii spectacolului au ales să aducă în fața publicului aceste teme sunt dansul și muzica live. Ei vor să concentreze aceste idei într-un mod cât mai accesibil, adresându-se unui public variat, necondiționat de vârstă, sex sau naționalitate.

Crowdfunding pentru Lost in Transition

Demararea proiectului „Lost in Transition” implică o sumă de 2 500 euro, necesari pentru acoperirea costurilor de producție (scenografie, costume, echipament tehnic) și a costurilor de promovare (afișe, flyere, caiete program etc.). Publicul poate susține financiar acest proiect, prin intermediul platformei Creștem idei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.