LSD Theatre Show: supradoză de originalitate, la Godot Cafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/lsd-theatre-show-supradoza-de-originalitate-la-godot-cafe/

Godot Cafe Teatru Bucureşti prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 18.30, spectacolul „LSD Theatre SHOW“ de Christopher Durang, cu Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, un concept interactiv, care implică activ publicul în poveste şi îl ademeneşte în zone în care adevărurile sunt spuse prin dans, actorie şi muzică live.

Un articol de Dan Boicea|17 februarie 2014

Godot Cafe Teatru Bucureşti prezintă miercuri, 19 februarie, de la ora 18.30, spectacolul „LSD Theatre SHOW“ după o piesă de Christopher Durang, cu Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, un concept interactiv care implică activ publicul în poveste şi îl ademeneşte în zone în care adevărurile sunt spuse prin dans, actorie şi muzică live.

„Miercuri aliniem planetele, eliberăm energiile negative şi echilibrăm respiraţiile. Vă aşteptăm să facem «convergenţa armoniilor» cu un show de teatru dublu premiat! Să fie într-un ceas bun –  18.30! Pe foarte curând!“ – invitaţia lansată de actriţa Isabela Neamţu deschide calea către un tur de forţă actoricesc, în stilul spectacolelor din Off-ul newyorkez.

Implicarea artiştilor în proiect a fost totală. Au găsit singuri textul, apoi şi-au construit spectacolul, de la zero, cumpărând singuri materialele pentru costume şi pentru decor şi imaginând apoi scene posibile.

Efortul lor de creativitate a dat roade. Matei Chioariu a fost recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent (de orice) 2013 şi cu Premiul pentru Cel mai bun actor în cadrul Maratonului de Teatru Independent – Bucharest Fringe 2013.

Cei doi actori au făcut echipă cu regizorul Horia Suru, cu scenograful Marian Văsii şi cu Rufi, pentru live sound design, pentru a vorbi despre cel mai puternic drog al societăţii contemporane: mass-media.

lsd theatre show

Isabela Neamţu şi Matei Chioariu, în spectacolul „LSD Theatre Show“

Showul demască, ironic, instrumentele manipulării: senzaţionalismul ieftin şi iluzia fericirii prin consum. Manifestul artistic pledează, fară să braveze, pentru recâştigarea accesului la propria individualitate, într-o societate cu „ochi goi“.

„Isabela Neamţu şi Matei Chioariu au făcut un spectacol curajos, de forţă, care nu trebuie ratat sub nici o formă. Doi actori minunaţi, într-o piesă răscolitoare.“

Ana Mărgineanu, regizor

Dramaturgul Peca Ştefan recomandă spectacolul şi pentru că acesta aduce în faţa publicului românesc un text al unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi americani contemporani, Christopher Durang, câştigătorul premiului Tony în 2013.

INFO

Godot Cafe Teatru (Str. Blănari, nr. 14, Bucureşti)

LSD Theatre Show

Regia: Horia Suru

Cu: Isabela Neamţu, Matei Chioariu

Durata: 1h 35

Preț bilet: 30 lei

Foto din LSD Theatre Show – Radu Bădoiu şi Petru Sosa

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.