Luke Skywalker – Costumul personajului va fi scos la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/luke-skywalker-costumul-personajului-va-fi-scos-la-licitatie/

Costumul purtat de actorul Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker în filmul ,,Războiul stelelor” din 1977, estimat la 45.000 de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie online.

Un articol de Andrada Văsii|30 noiembrie 2013

Costumul purtat de actorul Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker în filmul „Războiul stelelor“ din 1977, estimat la 45.000 de dolari, va fi scos la vânzare într-o licitaţie online.

Costumul este doar unul dintre numeroasele obiecte scoase la vânzare în cadrul acestei licitaţii online, intitulată „Pop Culture”, organizată de casa Christie’s.

Vor fi puse în vânzare peste 100 de loturi, care includ suveniruri, fotografii, desene, instrumente şi alte obiecte legendare care provin din industria cinematografică şi cea muzicală.

Printre acestea se află şi un costum creat de Tom Ford şi o pereche de cătuşe purtate de actorul Daniel Craig în cel mai recent film din seria „James Bond”, dar şi o trompetă la care a cântat legendarul muzician de jazz Louis Armstrong, al cărei preţ estimativ este de 12.000 de dolari.

Luke Skywalker

Luke Skywalker este personajul principal din filmul Star Wars 

Rochia din dantelă neagră creată de Jean Paul Gaultier pentru cântăreaţa Lady Gaga cu ocazia galei MTV Video Music Awards din 2009 este şi ea scoasă la vânzare, alături de o rochie purtată de Audrey Hepburn în filmul „Parisul zgomotos/ Paris When It Sizzles” şi de costume de scenă purtate de Britney Spears, Madonna şi Freddie Mercury.

Obiectele incluse în licitaţia „Pop Culture” sunt expuse la sediul din Londra al casei Christie’s, notează Mediafax.

Colecţionarii pot depune oferte doar pe internet până pe 5 decembrie.

Foto credit: Cinemagia, Luke Skywalker

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.