Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea, pentru prima dată împreună pe marile ecrane, în filmul „Sunt o babă comunistă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/luminita-gheorghiu-si-marian-ralea-pentru-prima-data-impreuna-pe-marile-ecrane-in-filmul-sunt-o-baba-comunista/

Două nume consacrate ale scenei romanesti, cu o carieră cinematografică de impresionat, Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea formează pentru prima dată un cuplu, în ecranizarea românească „Sunt o babă comunistă“, un film care va avea premiera pe marile ecrane vineri, 23 august.

Un articol de Laura Iancu|19 august 2013

Două nume consacrate ale scenei romanesti, cu o carieră cinematografică de impresionat, Luminița Gheorghiu și Marian Râlea formează pentru prima dată un cuplu, în ecranizarea românească „Sunt o babă comunistă“, un film care va avea premiera pe marile ecrane vineri, 23 august.

„Este teribil de bine când ai lângă tine actori foarte buni. Munca e deja făcută, în mare măsură. Este extraordinar ca în teatru şi în film să ai parteneri foarte buni, care parcă îți întind un pod peste un drum plin de obstacol“, declară actrița Luminița Gheorghiu despre importanța unei distribuții reușite.

Marian Râlea, soțul ei din film, spune că actorii din distribuţie s-au simţit foarte bine la filmări. Râlea mărturiseşte că „îşi dă jos pălăria“ în faţa unor colegi precum Valeria Seciu, Coca Bloos sau Mircea Andreescu, care au creat fiecare câte un personaj remarcabil şi „au fost absolut fantastici în tot ce au făcut“.

Citiţi şi: INTERVIU Luminiţa Gheorghiu: „Dacă deschizi televizorul, te îngrozeşti de câtă ură colcăie“

Filmul regizat de Stere Gulea are o distribuție excepțională. Alături de Luminița Gheorghiu și Marian Râlea mai joacă Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu și Alexandru Potocean.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.