Luvru, muzeul cu cei mai mulţi vizitatori în 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/luvru-muzeul-cu-cei-mai-multi-vizitatori-in-2014/

Muzeul Luvru din Paris a primit 9,3 milioane de vizitatori în 2014, o cifră relativ stabilă în raport cu 2013, care a permis instituţiei franceze să rămână cel mai vizitat muzeu din lume şi anul trecut.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2015

Publicul străin a reprezentat circa 70% din totalul vizitatorilor muzeului Luvru, iar cei mai numeroşi turişti au venit din Statele Unite, China, Italia, Marea Britanie şi Brazilia. De asemenea, potrivit muzeului parizian, colecţiile sale permanente au primit în 2014 cu 100.000 de vizitatori mai mult decât în 2013, notează Mediafax.

Luvru a avut parte de două momente importante în 2014: redeschiderea pentru public a sălilor dedicate obiectelor de artă din secolul al XVIII-lea şi noua prezentare, după restaurare, a statuii Victoria din Samothrace, considerată una dintre „vedetele” muzeului.

În noul Hol Napoleon, două expoziţii temporare s-au succedat, atrăgând 132.000 de vizitatori care au avut posibilitatea de a admira colecţia Luvru Abou Dhabi, în timp ce aproape 150.000 de vizitatori au descoperit în 2014 comorile Marocului medieval.

„Peste 50% dintre vizitatori au mai puţin de 30 de ani, din care un procent important este reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, iar numărul lor a fost de 1,9 milioane”, au adăugat reprezentanţii muzeului Luvru.

Foto: Luvru – wikipedia

Citiţi şi:
01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.