Malmkrog, de Cristi Puiu, închide cea de-a patra ediție Central European Film Festival Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/malmkrog-de-cristi-puiu-inchide-cea-de-a-patra-editie-central-european-film-festival-timisoara/

La o lună după avanpremiera de la TIFF 2020, recentul film semnat de Cristi Puiu, Malmkrog, va fi proiectat în închiderea Central European Film Festival Timişoara, duminică, 27 septembrie, ora 19:30, la Grădina de Vară Capitol.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2020

Pentru această ecranizare a cărții scrise de cel mai mare gânditor al Rusiei, Vladimir Soloviov – „Trei dialoguri despre război, progres și sfârșitul istoriei universale” – Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună Regie în cadrul secțiunii Encounters din cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin

Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă la shorturl.at/kuFSV.

Experiență cinematografică de o desăvârșită picturalitate, Malmkrog este împărțit în șase capitole, fiecare purtând numele unuia dintre personajele principale. Acțiunea filmului se petrece la sfârșit de decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.

Din distribuție fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

„Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă.” (screendaily.com)

Central European Film Festival Timișoara se află la cea de-a patra ediție, iar tema din acest an este Utopii. Festivalul aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding! plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.