Marcel Iures deschide Festivalul UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-deschide-festivalul-undercloud-cu-spectacolul-absolut/

Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD cu spectacolul “Absolut” de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2014

Anul acesta este prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursa de spectacole.

Până pe 11 septembrie, la Muzeul Țăranului Român, festivalul aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din Bucuresti și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul “Blind Hamlet” prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franța (spectacolul “A l’ombre de core” prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul “Asteptandu-l pe Godot”).

Sub norul de teatru de anul acesta se adună actori precum Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu și foarte mulți actori tineri și foarte tineri.

Detalii despre toate distribuțiile și programul complet al spectacolelor găsiţi pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

George Ivașcu şi Sanda Manu, în juriul UNDERCLOUD

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.Marcel Iures

Valori Undercloud:

–           Se definește prin calitate, nu prin cantitate.

–           Promovează valoarea înaintea notorietăţii…autenticitatea înaintea comercialului.

–           Se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecăți și fără fiţe.

–           E cool ca atitudine, e kinky ca vibrație, e sănătos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune.

“Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privati…oxigen cultural.” – Chris Simion, regizor & scriitor – Directorul Festivalului.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului Țăranului Român.

Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informații suplimentare la numarul de telefon 0727.100.856.

Foto cu Marcel Iures, Festivalul UNDERCLOUD – undercloud.ro

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

14
/06
/17

“Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit”, spunea Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, care se stingea din viață pe 14 iunie 1986.

13
/06
/17

Miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) găzduiește lansarea romanului „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017, din care vă invităm să descoperiți un fragment.

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.

13
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul românesc a cunoscut o paletă extrem de variată de persoane. La 1848, revoluționarii s-au refugiat în Franța sau în alte țări europene, preocupați de soarta Principatelor și ducând cu tenacitate o campanie de informare despre români și aspirațiile lor.

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.