Mariana Mihuţ împlineşte 71 de ani. Miracolele din viaţa ei
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-mihut-implineste-71-de-ani-miracolele-din-viata-ei/

Actriţa Mariana Mihuţ, care împlineşte astăzi, pe 7 noiembrie, 71 de ani, spunea că un spectacol reuşit este un miracol pentru ea.

Un articol de Corina Vladov|7 noiembrie 2013

Actriţa Mariana Mihuţ, care împlineşte astăzi, pe 7 noiembrie, 71 de ani, spune că un spectacol reuşit este un miracol pentru ea.

S-a ferit să joace alături de soţul ei, Victor Rebengiuc, până când acest lucru a devenit, însă, inevitabil. Actriţa mărturisea într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că „Victor, care e mai mare şi mai deştept decât mine, spunea înainte de a îmbătrâni că nu cumva să creadă oamenii că jucăm în familie“.

Însă, în „Moartea unui comis voiajor“ au jucat chiar roluri de soţ şi de soţie. „Îmi face plăcere să joc împreună cu Victor, este un mare actor de teatru. Acasă nu stăm de vorbă despre profesia noastră. Acasă suntem soţ şi soţie, părinţi şi bunici. Suntem «picaţi în freză» după nepot, ca toţi bunicii“, mai spunea Mariana Mihuţ.

O actriţă de neînlocuit

Mariana Mihuţ a povestit că miracole i-au fost presărate în cale pe tot parcursul carierei: roluri importante în spectacole legendare, colaborări cu cei mai mari regizori din România, premii consistente.

A colaborat cu regizori precum Liviu Ciulei – „Lungul drum al zilei către noapte”, „Pescăruşul”, „Furtuna”, „O scrisoare pierdută”, „Pădurea spânzuraţilor” – Cătălina Buzoianu – „Interviu”, „Mutter Courage”, „Copilul îngropat”, „Petru” – Sanda Manu – „Mincinosul”, „Luna dezmoşteniţilor” – Andrei Şerban – „Improvizaţia de la Versailles” la Televiziune şi „Regele Lear” la Bulandra – Silviu Purcărete – „Teatrul comic”, despre care spune că a fost în chip inadecvat primit de critica de la noi şi că e singura dată când polemizează cu critica – Felix Alexa – „Vizita bătrânei doamne”, „Neînţelegerea”, „Moartea unui comis voiajor” – Valeriu Moisescu – „Secretul familiei Posket” – A mai colaborat cu Mircea Marin, Gelu Colceag, Adrian Georgescu, Florian Pittiş şi Ion Caramitru, scrie Adevărul.

Mariana Mihut

Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, în „Conu Leonida faţă cu Reacţiunea“

„Sunt de neînlocuit. Dau un exemplu, când un mare actor nu poate fi înlocuit. Oricât ai machia o tânără speranţă, foarte talentată, nu o poţi machia pe dinăuntru. Experienţa de viaţă nu poate fi nici machiată, nici mimată. Actorul dă credibilitatea. Lângă actorii mari întotdeauna au crescut, şi nu au fost înăbuşite, tinerele talente. Am colegi tineri absolut uluitori, i-am urmărit de multe ori şi sunt mândră, încântată de ei“, mai declara Mariana Mihuţ.

Foto cu Mariana Mihuţ: TNB

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan