Marius Bodochi şi Catrinel Dumitrescu, în “Femeia perfectă”, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-bodochi-catrinel-dumitrescu-in-femeia-perfecta-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, pasionaţii de teatru pot urmări spectacolul Femeia perfectă, de Mihai Vornicul, dupa o idee de Jean Barbier. Adaptarea TV este semnată de Marius Bodochi şi Catrinel Dumitrescu, cei doi regăsindu-se şi în distribuţia spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|7 septembrie 2015

„Veți vedea un teleplay făcut cu mult drag de o echipă de actori. Am lucrat pentru acest spectacol patru zile și patru nopți. (…) A ieșit o treabă care, dacă n-o să vă placă, nu o să vă întristeze oricum. Cred că o să vă binedispună”, a spus Marius Bodochi, cel care alături de Catrinel Dumitrescu s-a ocupat de adaptarea textului pentru televiziune și a semnat și regia artistică a producției.

Alain este un cunoscut şi apreciat cercetator si inventator. Viaţa lui amoroasă este însă în mare dezordine şi încearcă să descopere iubirea adevărată. De aceea încearcă să construiască femeia perfectă.

Femeia perfectă? Cum o fi femeia perfectă nu știu dacă știe cineva, dar textul ne-a dat libertatea să ne imaginăm multe și fiecare bărbat are în capul lui o femeie perfectă. Eu mi-am imaginat-o ca fiind o femeie exotică, ori una asiatică — dar n-am găsit asiatică fiindcă era plecată în Japonia — și atunci am găsit o mulatră foarte frumoasă. – Marius Bodochi.

„Se putea și mai bine dar este bine. Chiar am avut niște emoții cumplite fiindcă eu când filmez nu mă uit pe materialul filmat. (…) Cred că are dreptate Shakespeare: ‘nimic nu e rău pe lume când se naște din gând curat și din intenții bune'”, spune, la rândul său, Catrinel Dumitrescu.

Producție a Televiziunii Române, prin Casa de Producție TVR, și a Teatrului de Comedie, piesa îi are în distribuție pe Marius Bodochi, Amalia Ciolan, Catrinel Dumitrescu, Teodora Stanciu, Ovidiu Popa, Răzvan Oprea, Desiree Malonga și Maria Pitea.

Foto: Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu – cinemagia

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.