Marius Bodochi şi Catrinel Dumitrescu, în “Femeia perfectă”, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-bodochi-catrinel-dumitrescu-in-femeia-perfecta-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, pasionaţii de teatru pot urmări spectacolul Femeia perfectă, de Mihai Vornicul, dupa o idee de Jean Barbier. Adaptarea TV este semnată de Marius Bodochi şi Catrinel Dumitrescu, cei doi regăsindu-se şi în distribuţia spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|7 septembrie 2015

„Veți vedea un teleplay făcut cu mult drag de o echipă de actori. Am lucrat pentru acest spectacol patru zile și patru nopți. (…) A ieșit o treabă care, dacă n-o să vă placă, nu o să vă întristeze oricum. Cred că o să vă binedispună”, a spus Marius Bodochi, cel care alături de Catrinel Dumitrescu s-a ocupat de adaptarea textului pentru televiziune și a semnat și regia artistică a producției.

Alain este un cunoscut şi apreciat cercetator si inventator. Viaţa lui amoroasă este însă în mare dezordine şi încearcă să descopere iubirea adevărată. De aceea încearcă să construiască femeia perfectă.

Femeia perfectă? Cum o fi femeia perfectă nu știu dacă știe cineva, dar textul ne-a dat libertatea să ne imaginăm multe și fiecare bărbat are în capul lui o femeie perfectă. Eu mi-am imaginat-o ca fiind o femeie exotică, ori una asiatică — dar n-am găsit asiatică fiindcă era plecată în Japonia — și atunci am găsit o mulatră foarte frumoasă. – Marius Bodochi.

„Se putea și mai bine dar este bine. Chiar am avut niște emoții cumplite fiindcă eu când filmez nu mă uit pe materialul filmat. (…) Cred că are dreptate Shakespeare: ‘nimic nu e rău pe lume când se naște din gând curat și din intenții bune'”, spune, la rândul său, Catrinel Dumitrescu.

Producție a Televiziunii Române, prin Casa de Producție TVR, și a Teatrului de Comedie, piesa îi are în distribuție pe Marius Bodochi, Amalia Ciolan, Catrinel Dumitrescu, Teodora Stanciu, Ovidiu Popa, Răzvan Oprea, Desiree Malonga și Maria Pitea.

Foto: Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu – cinemagia

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești