Marius Manole, Istvan Teglas şi Ilinca Manolache joacă în spectacole invitate pe scena Galei HOP
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-istvan-teglas-si-ilinca-manolache-joaca-in-spectacole-invitate-pe-scena-galei-hop/

4 spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mişcare, multă mişcare, muzică, vibraţie, culoare, umor.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Patru spectacole au fost invitate să destindă atmosfera la Gala HOP, pe care dacă-ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte, am spune: mișcare, multă mișcare, muzică, vibrație, culoare, umor. Nu concurează la categoria cel mai bun grup, dar sunt spectaculoși. Este imaginea care se pliază perfect pe specificul galei de anul acesta.

„NOI 4”, adică Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar și Marius Manole sunt destine prescrise de Lia Bugnar şi controlate de Dorina Chiriac. E un show cu mare chef de joacă. Se garantează umor de calitate!

„ZIC –ZAC”, e un spectacol plin de umor, muzică și, evident, dans. De Andreea Gavriliu – rezemată de Ştefan Lupu. Cu Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu şi Gabriel Costin. Ei sunt cei care au obţinut Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică la Gala UNATC 2013.

Artă cu Andreea Novac şi Istvan Teglas

În „Pretend we make you happy”, producţie a CNDB, în vizor e corpul. Spectacolul Andreei Novac, ce a avut premiera în 2010, „propune un corp care apare din viteză, pulsaţie şi culoare”. Cu Ştefan Lupu şi Istvan Teglas. Recomandarea Andreei Novac este să căutam în acest spectacol doar momentul prezent!

Citiţi şi: Andreea Novac, coregrafă: „Publicul nu are curajul să spună ce gândeşte“

„Variaţiuni la invenţiuni OP 2″ e o poantă muzicală… sau mai multe. Regia, scenografia, coregrafia, conceptul şi distribuţia sunt asigurate de Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea.

Citiţi şi Istvan Teglas: „În meseria asta, dacă nu ai energie, nu ai din ce să lucrezi“

Info: 

„Gala Tânărului Actor – HOP’’, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Gala are loc în perioada 4-7 septembrie, în cadrul Vox Maris Club Grand Resort, Costineşti.

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: Arta Si Cultura Bucurestiului

05
/07
/17

La sfârșitul săptămânii trecute, Juriul BIFF 2017 a anunțat câștigătorii ediției. Marele premiu al Festivalului a fost acordat regizorului rus Kantemir Balagov pentru filmul Closeness (Rusia, 2017). Filmul a fost premiat în acest an și la Cannes Film Festival, fiind distins cu premiul FIPRESCI la categoria Un Certain Regard.

04
/07
/17

Revista Thespis – „La fiecare ediţie a Galei Hop, reprezentanţii departamentelor de teatrologie din Universităţile de specialitate, vor avea ocazia şi şansa să reflecte şi să dezbată fenomenul artistic, să îşi exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relaţiei actor-critic.” (Miklos Bacs, 2016).

04
/07
/17

Divan Film Festival, unicul festival din România dedicat filmului și artei culinare balcanice, revine anul acesta cu cea de-a VIII-a ediție, care va avea loc în perioada 18 – 26 august, la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj.

04
/07
/17

Actorul Bogdan Nechifor este primul invitat al realizatoarei TVR Claudia Spătărescu în emisiunea dedicată tinerilor deştepţi, activi şi pasionaţi de ceea ce fac. Îl puteți cunoaşte în această seară (4 iulie), de la ora 22.30, la TVR 1.

04
/07
/17

Mult așteptatul blockbuster “Spider-Man Homecoming” / “Omul - Păianjen: Întoarcerea acasă” se lansează pe marile ecrane din România vineri, 7 iulie 2017. Producția Marvel Studios realizată de Columbia Pictures îi are drept protagoniști pe Tom Holland, Michael Keaton și Robert Downey Jr., în regia lui Jon Watts.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

04
/07
/17

 „Sunt tenace, încăpăţânată, entuziastă, impulsivă, sunt, în fine, o femeie. O femeie care a ştiut să câştige succesul şi a cărei viaţă poate fi redusă la trei cuvinte: muncă, dragoste şi fantezie” – Gina Lollobrigida. Fermecătoarea divă a cinematografiei italiene împlineşte, astăzi, 91 de ani.

03
/07
/17

Povești de dragoste care s-au sfârșit în valurile mării, o lume colorată, cu arome orientale, în care s-au amestecat turci, greci, tătari, evrei și bulgari, cel mai mare port la Marea Neagră, Cazinoul, cu strălucirea lui desuetă, faleza și… marea. Constanța e orașul oprit în timp.

03
/07
/17

Prea adesea constatăm legăturile noastre spirituale cu Franța și greutatea de a-i categorisi pe unii scriitori. Sunt români? Sunt francezi? Eugen Ionescu, Emil Cioran, Tristan Tzara rămân în fibra lor intimă români, dar exprimarea le e, prin excelență, de tip franțuzesc. În cazul lui Panait Istrati (1884-1935) lucrurile sunt mai complicate.

03
/07
/17

Unul dintre cele mai îndrăznețe seriale ale anului, „Will”, o dramă neconvențională care urmărește povestea celei mai faimoase personalități din lume, William Shakespeare, va avea premiera în România, pe 13 iulie, de la ora 22.00, la postul de televiziune TNT.

03
/07
/17

Teatrul Naţional Radiofonic face un nou pas spre Integrala tetralogiei Cehov cu premiera Trei surori de Anton Pavlovici Cehov, traducerea Raluca Rădulescu, adaptarea radiofonică şi regia artistică Gavriil Pinte- spectacol difuzat în două părţi, sâmbătă, 8 iulie, partea I, respectiv duminică, 9 iulie, partea a II-a, de la ora 14, la Radio România Cultural.

03
/07
/17

Universul piesei care prinde contur (și culoare) în jurul lui Molly Sweeney s-ar putea intitula despre văzute și nevăzute. Sau despre realitate și imaginație. Nu e vorba de dihotomii ci dimpotrivă, de complementarități providențiale. La fel cum, crescute din trunchiul aceleiași povești, monologurile actorilor prind rădăcină, înmuguresc, se intersectează, devin arborescente, dând profunzime uneia dintre cele mai emoționante felii de viață. Tranche de vie. Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa. Pacienta, doctorul, soțul.